Összefoglaló 2022. február 14., hétfő

DVTK - Szigetszentmiklós 80-64

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 18. fordulójában a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós együttesét fogadta a DVTK csapata. A több mint négyhetes kihagyás ugyan időnként még érződött a piros-fehérek játékán, de így is végig dominálva magabiztosan hozták a kötelező győzelmet (80-64) Völgyi Péter tanítványai az újonc Pest megyei csapat ellen.

DVTK - Szigetszentmiklós 80-64


Az első gól nélküli perc után a második valóságos triplaesőt hozott, Campisano és Angyal hármasai között Jovanović is betalált távolról. A trojkák után jöttek a duplák, előbb Greené, majd Milicáé, így először vezetett a DVTK (7-6). Kovács V. büntetőit követően Mila Jovanović rázta meg magát, és hintett két újabb hárompontost (13-8). A negyed felénél Kányási és Bernáth is pályára lépett, a következő duplát azonban Kiss Angelika brusztolta be az ellenfél gyűrűjébe. A kék mezesek időt kértek, és ez némiképp fel is hozta őket, de az első felvonást a DVTK nyerte (18-13).

Ahogy az elsőt, úgy a második játékrészt is az amerikai Campisano kezdte a pontgyártást, dobása ezúttal azonban csak két egységet ért. Bernáth válaszolt gyorsan egy tempóval, majd sorra jöttek a rossz dobások mindkét oldalon, amit a vendégek edzője, Gedei Tibor elégelt meg és kért újra időt (20-15). A folytatás mégis a DVTK kedve szerint alakult, hiszen Aho hármasát követően Kányási is feliratkozott a pontszerzők közé. A negyed feléhez érve aztán még tovább nyílt az olló a két csapat között, és ebben elsősorban Aho Nina vállalt tevékeny szerepet (31-17). Jovanović hármasára Vári hasonló dobással reagált, majd Davis is eredményes volt, így most Völgyi Péter élt az időkérés lehetőségével (34-22). Kiss A. duplája után bő két perc volt hátra a félidőig, és Campisano gyakorolhatta a büntetődobásokat, négyből hármat értékesített. A másik oldalon Jovanović is bedobott kettőt, kialakítva ezzel az első félidő eredményét (38-27).


A nagyszerű formában játszó Jovanović triplájával kezdődött a második félidő, a szigetszentmiklósi csapatból Benke válaszolt ugyanilyen dobással. Hiába, mert a DVTK ellenállhatatlanul folytatta a játékot. Aho és Green két-két egységét a montenegrói erőcsatárunk toldotta meg a mérkőzésen szerzett ötödik hármasával, így nem is jöhetett más, mint vendég időkérés (47-30). Campisano szépített szintén egy triplával, majd Aho büntetői után Bernáth Réka is magára talált és szerzett gyorsan öt pontot (54-35). A Pest megyeiek azért igyekeztek nem leszakadni, így például Tóth Franka triplájára Angyal azonnal válaszolt távolról (57-43). A negyedből Bernáth 2+1-es akciója és lelkes játéka érdemel még említést, a csapatok rengeteg faulttal és büntetődobásokkal szórakoztatták a közönséget (66-49).

Kányási és Campisano gyors gólváltásával indult a záró negyed. A vendégek centere újfent villant, válaszcsapásként Bacsó tört be bátran oldalról a palánk alá és ziccerezett pontosan (70-53). Csendesen csordogált a találkozó, a játékrész felénél minimálisan tudták csökkenteni a vendégek hátrányukat (72-57). Tulajdonképpen az egyetlen nyitott kérdés az volt, elcsípi-e az egyik negyedet az újonccsapat. A mérkőzés hajrájában Oláh Fruzsina is lehetőséget kapott, Campisano hármasával pedig kijött a hatvanból a Szigetszentmiklós. Az amerikai újabb duplájára Oláh válaszolt egy triplával, a negyedet a vendégek, a mérkőzést a DVTK nyerte (80-64).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 18. forduló

DVTK - BKG-PRIMA Szigetszentmiklós 80-64 (18-13, 20-14, 28-22, 14-15)

Miskolc, DVTK Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Frányó Péter, Varga-Záray Katalin, Rózsavölgyi Alexandra.
DVTK: Vorpahl, Aho 15/6, Jovanović 28/18, Kiss A. 5, Green 4. Csere: Kányási 5, Bernáth 14, Tóth F. 4/3, Bacsó 2, Oláh 3/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Szigetszentmiklós: Angyal 15/6, Kovács V. 2, Zivaljević 4, Davis 5/3, Campisano 25/9. Csere: Vári 10/3, Benke 3/3, Raus, Suppán, Varga A. Vezetőedző: Gedei Tibor.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Lutri volt nekünk ez a meccs a minket ért betegségek után. A találkozón voltak jó periódusaink, és olykor néhány rossz percünk is. Fejben lassúak voltunk, de örülünk a győzelemnek, és készülünk tovább a Magyar Kupa hétvégi nyolcas döntőjére.

Gedei Tibor: - Nem tudtunk teljes csapattal kiállni, Aldazabalt nélkülöztük. Örvendetes, hogy a lepattanóharcot megnyertük, összességében jó kosárlabdát mutattunk be, de agresszívebben kellett volna védekeznünk. Most van időnk felkészülni a soron következő mérkőzéseinkre.