Összefoglaló 2022. március 9., szerda

DVTK - Győr 64-58

A Tippmix Női NB I. A csoportjának 13. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az UNI Győr MÉLY-ÚT gárdája látogatott a DVTK Arénába. Völgyi Péter együttese az első félidő végére kényelmes előnyt szerzett, a fordulás után azonban magára talált a győri együttes, és szorossá tette a találkozót. A negyedik negyedben aztán megrázta magát a DVTK, amely végül 64-58-ra nyerte meg az összecsapást.

DVTK - Győr 64-58


Fél perc sem telt el és Green centergóljával már vezetett a DVTK, Canada gyorsan válaszolt, majd a következő győri akciónál Kiss Angelika mutatott be egy remek szerelést Mompremierrel szemben. A hazaiaknál újfent Green volt eredményes, de két perc után már a Győrnél volt az előny (4-6). Aho Nina palánkos tempójával ugyan egyenlített a Diósgyőr, de a folytatás a vendégeké volt, Török hármasa után nem volt meglepetés, hogy a DVTK stábja időt kért (6-11). Egy bátor betörésből Aho volt eredményes, és miután a triplák nem sültek, Kányási közelről támadta a gyűrűt, és milyen jól tette (10-11). Iványi Dalma időkérését követően még három és fél perc volt hátra a negyedből. Oroszova kosárral szállt be a játékba, a másik oldalon Kányási szerzett két egységet ritkán látható szép pincérdobásból. Kiss 2+1-esével újra vezetett vendéglátó (15-13). A hajrában sem fogták vissza magukat a csapatok, hiszen Kányási duplája és Oroszová hárompontosa mellett még Aho 2+1-ese is belefért a játékrészbe (20-16).

Úgy kezdődött a második felvonás, hogy Kányási Vera remek passzal kínálta meg Kiss Angit, aki élt is a lehetőséggel. Mompremier közelije után azonban több pontatlan dobást láthatott a közönség mindkét oldalon, Vorpahl törte meg a jeget a 14. percben (24-18). Green fokozta a hangulatot két duplával, de ekkor a Győr sem akart teljesen leszakadni (28-22). A szünet előtt Kiss Angi rázta meg magát, az ő öt egysége mellé még Jovanović is villant, a zöld mezesekben a légiósai tartották a lelket (35-27).


Mila Jovanovićról szólt a második félidő első perce, a montenegrói válogatott előbb nagyszerű hármast zúdított a vendégek gyűrűjébe, majd remekül szerelte az ellenfél centerét. Dombai Réka szintén egy triplával válaszolt, és ez lendületet adott a kisalföldi gárdának, amely Dubei hárompontosa után egészen közel került ellenfeléhez (38-35). A DVTK kátyúba ragadt szekerét Green egy jó büntije nem húzta ki a slamasztikából, kétszer is lejárt a piros-fehérek támadóideje, míg Dubei újab akciót fejezett be pontosan. A hazai csapat időkérése után folytatódott a játék, a zöldek irányítója szinte a földön fekve dobta el a labdát, amely beszédült a gyűrűbe. Bernáth Réka asszisztját Green váltotta pontokra, de Mompremier sem lankadt (41-41). Nagyon kellett Kiss középtávolija, Canada válaszolt rá közelről, majd jöttek a büntetők, sorrendben Jovanović, Török és Vorpahl sem hibázott, így három negyedet követően minimális hazai előnyt mutatott az eredményjelző (47-45).

A záró negyed első két percében egy-egy kosár esett, előbb Aho varázsolta be a labdát a helyére, míg a túloldalon Török hintett egy hármast. Green egy pontja után Oroszová távoli dobása az egyenlítést jelentette az UNI Győr csapatának, de nem sokáig, mert a hazaiak angol centere kiváló formát mutatott ezen az estén, Cherry újabb két centergóljával jutott levegőhöz a DVTK (54-50). Kányási és Jovanović révén tartotta a távolságot a Diósgyőr, a győri csapatban Török tartotta a lelket a harmadik triplájával (58-53). A 37. percben Milica megmutatta, tőle sem áll távol ez a műfaj, jött is a vendég timeout. Hiába, mert Green átadásából Vorpahl talált be, közte tíz lett, nagy lépést tett a győzelem felé Völgyi Péter alakulata (63-53). Több mint két perc volt a befejezésig, de ebben a periódusban már jól menedzselte előnyét a házigazda (64-58).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 13. forduló

DVTK - UNI Győr MÉLY-ÚT 64-58 (20-16, 15-11, 12-18, 17-13)

Miskolc, DVTK Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Tözsér Dénes, Győrfy Ruben.
DVTK: Vorpahl 7, Aho 9, Jovanović 13/6, Kiss A. 11, Green 16. Csere: Kányási 8, Bernáth, Tóth F. Vezetőedző: Völgyi Péter.
UNI Győr MÉLY-ÚT: Canada 14, Török Á. 11/9, Weninger 2, Dombai 5/3, Mompremier 9. Csere: Dubei 5/3, Oroszová 12/6, Ruff-Nagy, Rozmán. Edző: Iványi Dalma.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelés

Völgyi Péter: - Rendkívül fizikális mérkőzést játszottunk. A Győr remekül küzdött és a harmadik negyedben visszajött a mérkőzésbe. Kiélezett végjáték volt, kiküszködtük ezt a győzelmet. Fáradtak vagyunk, bízom benne, hogy ha eggyel többen leszünk a rotációban, még jobbak leszünk.

Iványi Dalma: - Gratulálok a diósgyőri csapatnak a győzelemhez, nagyon küzdelmes mérkőzés volt a mai. Szerintem nem játszott jól a Diósgyőr, lett volna esélyünk, ha pontosabbak vagyunk. Támadásban rossz döntéseket hoztunk, illetve amikor a védekezésünk felpuhult, azt ki is használták a hazaiak.