Összefoglaló 2022. február 27., vasárnap

DVTK - Szekszárd 69-78

Egy héttel a Magyar Kupa megnyerése után a DVTK az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadta a Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 20. fordulójának rangadóján. Az első félidő rendkívül kiélezett küzdelmet hozott, és nem volt ez másképp a fordulás után sem. A záró negyedben azonban a Szekszárd tudott újítani, így 78-69-re megnyerte az összecsapást.

DVTK - Szekszárd 69-78


Mindjárt a mérkőzés elején Jovanović mutatott be egy szép szerelést Milić ellen, de aztán Gereben és Goree révén a vendégek kezdték jobban a találkozót. Green és Kiss Angi büntetőivel egyenlített a Diósgyőr, melynek első akciógólját is a klub saját nevelésű játékosa szerezte (6-7). A folytatásban ugyan időt kért Völgyi Péter, mégis a Szekszárd vezetgetett néhány ponttal, Kányási triplája és Bernáth duuplája ellenére (12-15). A negyed hajrájában rákapcsolt a DVTK és Kiss büntetőjével valamint Jovanović szép egyéni megmozdulásával döntetlenre mentette a játékrészt (15-15).

Nagy kapkodással és két éppen hogy a gyűrűbe szédült labdával kezdődött a második etap, Zala Friškovec és Bernáth Réka voltak az elkövetők, majd a szlovén válogatott egy sikeres hárompontos dobást is végrehajtott (17-20). A következő percekben jobbára a büntetődobásokat gyakorolták a játékosok, nem annyira a játék szépsége domborodott ki (20-23). Az amerikai Morgan állt be csereként a tolnaiaknál, és ha már megkapta a lehetőséget, mindjárt megkínálta Milićet egy gólpasszal. Jovanović és Kiss találataival tapadt ellenfelére a DVTK, de Milićcsel nem bírtak a hazaiak (24-27). A 17. percben Jovanović 2+1-es akciójával átvette a vezetést a Diósgyőr, aztán Mányoky duplájára Vorpahl reagált egy laza hármassal (31-29). A félidő végjátéka kifejezetten élvezetes játékot hozott, sorra potyogtak a szebbnél szebb kosarak, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. A nagy adok-kapok végén Studer középtávoli dobása a vendégek javára billentette el a mérleg nyelvét (38-39).


A térfélcserét követően is izgalmasan alakult a mérkőzés, Vorpahl távoli dobásával és Kiss büntetőinek örülhetett a hazai közönség, míg a másik oldalon elsősorban Friškovec villogott (43-47). A negyed feléhez közelítve kifejezetten jól jött Bernáth 2+1-es akciója, majd nem sokkal később még inkább örülhettünk a hárompontosának, amivel újra a DVTK csapatánál volt az előny. A büntetővonalról Gereben egyenlített, majd Vorpahl és Goree gólváltását jegyezhettük fel (51-51). Vorpahl büntetőivel és Green palánk alólijával tartotta előnyét (59-56) a vendéglátó, Djokics Zseljko időt kért bő fél perccel a negyed vége előtt. Ez jó húzás volt a részéről, mert a következő támadás végén Milić eredményes volt, míg a diósgyőriek dobása célt tévesztett (59-58).

A záró felvonást a Szekszárd kezdte jobban, a diósgyőri akciók két percig nem vezettek eredményre, Green 2+1-ese aztán megtörte a jeget a 33. percben (62-61). A bosnyák-szerb Milić a folytatásban is igazolta a klasszisát, ha kellett, gólt szerzett, lepattanót szedett le, vagy épp gólpasszt adott Studernek (62-65). Völgyi Péter időkérése után úgy tűnt, nagyobb fokozatra kapcsol a csapata, de támadásban akadozott a gépezet, a kosarakat Mányoky és Milić szerezték. Vorpahl hármasa úgy kellett, mint faluba az áram, sajnos azonban Studer is jól büntetőzött (65-71). Bernáth nagyszerű labdaszerzéséből Kiss szerzett gólt, de az idő egyre fogyott (67-73). Két perccel a találkozó vége előtt Morgan közelijével eldőlni látszott a két bajnoki pont sorsa. A hazaiak időkérése után Bernáth bátor betörése eredményezett két egységet, de Studer egy hárompontossal elvarrta a szálakat (69-78).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 19. forduló

DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 69-78 (15-15, 23-24, 21-19, 10-20)

Miskolc, DVTK Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta.
DVTK: Vorpahl 15/9, Aho, Jovanović 12/3, Kiss A. 11, Green 13. Csere: Kányási 5/3, Bernáth 13/3, Tóth F. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.
Szekszárd: Studer 14/3, Gereben 10/3, Mányoky 8/3, Goree 7, Milić 20. Csere: Friškovec 14/6, Holcz, Krnjics, Morgan 5/3. Edző: Djokics Zseljko.
Kipontozódott: Friškovec a 33. percben.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Sokszor kapkodtunk, a Szekszárd belehajtott minket a hibákba, amelyekről tudtuk, hogy meg fog történni, mégis rosszul reagáltuk le ezeket. Élvezetes, meccs volt nagy taktikai harccal. A végére elfogyott az energiánk, és a rotációból hiányzott egy emberünk. Gratulálok a Szekszárdnak a győzelemhez.