Összefoglaló 2021. október 13., szerda

EK: Csata - DVTK 52-67

Az Európa Kupa F csoportjának magyar házi rangadóján a Ludovika-FCSM Csata otthonában lépett pályára a DVTK a csoportkör 1. fordulójában. A végig hullámzó találkozón, a hajrában felőrölte ellenfelét a DVTK, és végül magabiztos 67-52-es győzelmet aratott Budapesten.

EK: Csata - DVTK 52-67


Az első perc tapogatózása után Carey szerezte a találkozó első pontjait, Green válaszolt rá a palánk alól, majd egy kimaradt hazai támadás után Bernáth révén már a Diósgyőrnél volt az előny. Nagy kapkodás vette kezdetét, melynek végére Medgyessy asszisztjából Green tett pontot (2-6). A Csata együttesében Zele sérült meg, Hegedűs Janka váltotta a 4. percben, bő egy perc elteltével ő szerezte csapata újabb kosarát, de a két csapat játékában továbbra is sok volt a pontatlanság. Újabb öt Csata-egység után kapcsoltak a vendégek, és a csereként beállt Kiss Angelika iratkozott fel a pontszerzők közé (9-8). Bár egy szép Kányási-betörésből Kiss újabb duplát ért el, a negyed hajrája egyértelműen a hazai csapatnak sikerült jobban (15-10).

A második negyed Gyöngyösi és Green kosárváltásával indult, majd Lelik vágott be egy hárompontost (20-12). Tóth Franka dupláját követően Bogičevićre fújtak egy sportszerűtlen hibát kissé szigorúan, Horváth B. büntetett. A másik oldalon Green villant meg egy 2+1-es akcióval (22-17). A Csata picit fáradni kezdett, és három jó Bogičević-büntetővel máris szorosabb lett az állás, majd miután a fehér mezesek újra gólképtelennek bizonyultak, a diósgyőriek szerb erőcsatára immár akcióból talált be(22-22). Green büntetőjével átvette a vezetést a DVTK, és Bogičević is húzta tovább a szekeret, de közben a hazaiak is be-betaláltak (26-25). A félidő finisében Green bizonyult tarthatatlannak, az angol center nyolc pontot termelt, míg a másik oldalon öt Zele-pontot jegyezhettünk fel, így szűk DVTK-vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok (31-33).


A térfélcserét követően Green ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, meglepő módon Carey szórt egy palánkos triplát válaszként. Huszonhárom perc elteltével döntetlenre álltak a csapatok, de aztán megrázta magát a DVTK, előbb Jovanović hintett egy hármast, majd Medgyessy ziccerezett biztosan, időt kért Tursics Krisztián (36-41). Hegedűs duplája után Bogičević vállalt el egy sikeres hármast, de a hazai csapat sem hagyta magát, és szívós munkával egy pontra felzárkózott (43-44). Sőt, másfél perccel a játékrész vége előtt Böröndy révén a vezetést is átvette. A DVTK a két utolsó támadásában dobóhelyzetig se jutott (45-44). 

A záró felvonásban a Diósgyőr kezdte a pontgyártást, két-két Green-pont között Hegedűs volt eredményes. Zele triplájára pedig újfent az angol reagált négy ponttal (50-52). Zele egyenlítése után Medgyessy csont nélküli hárompontosának örülhettek a vendégek, de rengeteg dobás kimaradt mindkét oldalon (52-55). Egy hazai időkérés után folytatták a küzdelmet a csapatok, a lélektani szempontból kulcsfontosságú következő kosarat a fantasztikus formát mutató Green érte el a festékből, majd a következő támadás végén ugyanő csinált egy 2+1-est Kányási forintos labdájából (52-60). Veronika aztán a gólszerzést is magára vállalta, közte tíznél eldőlt a meccs, Medgyessy hármasa csak hab volt a tortán (52-65). A végeredményt Kányási két büntetője alakította ki, a DVTK győzelemmel kezdte a nemzetközi szereplését (52-67).

Női Kosárlabda Európa Kupa, F-csoport, 1. forduló

Ludovika-FCSM Csata - DVTK 52-67 (15-10, 16-23, 14-11, 7-23)

Budapest, Ludovika Aréna, 300 néző. Játékvezetők: Peter Zenis (szlovák), Zdenko Zubak (szlovák), Filip Oliver Szczesny (norvég).
Csata: Horváth B. 6, Balogh, Lelik 8/3, Zele 10/6, Carey 7/3. Csere: Hegedűs 13/3, Gyöngyösi 2, Böröndy V. 6., Toman. Vezetőedző: Tursics Krisztián.
DVTK: Medgyessy 8/6, Aho, Bernáth 2, Jovanović 3/3, Green 33. Csere: Kiss A. 4, Bogičević 11/3, Kányási 4, Tóth F. 2. Vezetőedző: Földi Attila.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelés

Földi Attila: - Pontosabbak voltunk a végjátékban, mint a szeptemberi bajnokin. Rengeteg helyzetet hagytunk ki a találkozó során, a végén fegyelmezettebbek és pontosabbak tudtunk lenni, ennek köszönhető a mai győzelem.