Összefoglaló 2021. november 24., szerda

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-6

Kétgólos előnyre tett szert a Magyar Kupa 2. fordulójának 1. mérkőzésén a DVTK Jegesmedvék. A MAC HKB Újbuda elleni találkozót nagyszerűen kezdte Tokaji Viktor együttese, az első harmad végén 1-5 állt az eredményjelzőn. Ezt követően a hazaiak felzárkóztak 4-5-re, a hajrában pedig Kevin Wehrs állította be a végeredményt. A párharc visszavágóját november 30-án rendezik Miskolcon.

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-6


Magyar Kupa

2. forduló - 1. mérkőzés

2021. november 24. 19:00

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-6 (1-5, 2-0, 1-1)

Tüskecsarnok, 325 néző, játékvezetők: Nagy Attila, Németh Márton, Kis-Király Barna, Balla Norbert

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas) - Macaulay, Tóth G., Schlekmann, Gooch, Izacky, Garát, Tóth P., Tóth R., Kreisz, Dansereau, Pozsgai, Csollák, Stevens, Molnár, Djumic, Kozma, Ritter, Pára, vezetőedző: Kangyal Balázs

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. (Duschek) - Wehrs, Hyvarinen, Walker, Miskolczi, Elgestal - Hadobás, Doetzel, Ritó, Vojtkó, Galanisz - Szirányi, Kiss R., Galajda, Lövei, Mattyasovszky - Szabad, Farkas M. vezetőedző: Tokaji Viktor

0-1 01:06 Galanisz (Wehrs, Walker)
0-2 08:29 Vojtkó (Szirányi)
0-3 10:08 Galanisz (Szabad, Doetzel)
1-3 11:51 Djumic (Stevens, Molnár)
1-4 12:58 Galajda (Mattyasovszky)
1-5 15:21 Szabad (Lövei, Farkas M.)
2-5 24:43 Pozsgai (Tóth R., Dansereau)
3-5 26:39 Macaulay
4-5 40:25 Gooch (Macaulay, Tóth G.)
4-6 51:09 Wehrs (Lövei, Szabad)

Értékelés

Kangyal Balázs: Tulajdonképpen azt kell mondjam, hogy az első harmad nagyon jót tett ennek a csapatnak, akkor is ha ez most furcsán hangzik. Ebből is tanulni fognak a srácok. Az utána következő 40 perc abszolút rendben volt. Az első harmad pedig a sport alaptörvényeinek pszichológiája, túl vagyunk egy három napos erdélyi túrán, 3 nap alatt 3 meccset játszottunk, utaztunk 2000 km-t, ennek ez is egyik hozadéka.

Tokaji Viktor: Jól álltunk bele a mérkőzésbe, jól is kezdtünk. Viszonylag könnyű gólokat lőttünk, és ezt a fajta könnyedséget szerettük volna átvinni a második harmadra, holott tudtuk, hogy a MAC HKB meg fogja változtatni a játékát és sokkal erőszakosabb játékra fog váltani. Ezt az elején nem is tudtuk annyira jól kezelni, aztán sikerült rendet rakni a fejekben, és azt gondolom, hogy a második és harmadik harmadban már egyenlő erők küzdelme folyt. Voltak momentumok, amikor a MAC HKB tudott valamelyest jobban, volt, amikor mi voltunk kicsit agilisabbak. Azt gondolom, hogy az első harmad volt, ami eldöntötte a találkozónak a sorsát és a végkimenetelét. Annak rendkívül örülök, hogy tudtunk 6 gólt lőni, annak meg végképp, hogy meg is tudtuk tartani az előnyt, és a magunk oldalára tudtuk fordítani ezt a mérkőzést. Nem volt egy egyszerű feladat. 

fotó: MAC HKB Újbuda