Összefoglaló 2022. február 6., vasárnap

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-3

Az Erste Liga vasárnapi játéknapján a MAC HKB Újbuda vendége volt a DVTK Jegesmedvék. Tokaji Viktor együttese jól kezdte a találkozót, amelynek a feléig kétgólos előnyre tett szert, hiszen Parnham, Elgestal és Mattyasovszky góljára csak Schlekmann válaszolt. Ezt követően viszont kiegyenlített a hazai csapat, majd a végjátékban az emberelőnyök döntöttek, vendég oldalról kihasználatlanul maradt az emberfór, az újbudaiak viszont betaláltak és ezzel megnyerték a meccset.

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-3


Erste Liga

Alapszakasz - 38. forduló

2022. február 6. 18:00

MAC HKB Újbuda - DVTK Jegesmedvék 4-3 (0-1, 3-2, 1-0)

Tüskecsarnok, 537 néző, játékvezetők: Rencz Dániel, Németh Márton, Mizsák Péter, Kis-Király Barna

MAC HKB Újbuda: Bálizs (Farkas) - Macaulay, Garát, Schlekmann, Galoha, Dansereau, Tóth, Pozsgai, Molnár, Djumic, Tóth, Dóczi, Csollák, Ritter, Stevens, Kreisz, Ádám, Nádor, Pápa, vezetőedző: Kangyal Balázs

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.)  - Wehrs, Doetzel, Walker, Parnham, Seto, Szirányi, Hadobás, Mattyasovszky, Hajnik, Galajda, Kiss R., Vojtkó, Miskolczi, Elgestal, Farkas M., Szabad, Ritó, vezetőedző: Tokaji Viktor

0-1 16:02 Parnham (Seto, Elgestal)
0-2 20:52 Elgestal (Seto)
1-2 25:11 Schlekmann (Galoha)
1-3 28:57 Mattyasovszky 
2-3 37:57 Galoha (Schlekmann)
3-3 38:59 Kreisz (Ritter)
4-3 57:47 Dansereau (Galoha)

Értékelés

Kangyal Balázs: 
Ez egy nagyon nagy meccs volt, ezek a DVTK elleni meccsek mindig ilyen rangadók, tulajdonképpen az elmúlt években ez így alakult. Hál' istennek ezek a párharcok mindig növelni fogják 1-1 sikernek az értékét. Az, hogy 5-ek lettünk lettünk, ebben a ligában, ezzel a költségvetéssel, 20 éves srácokkal, akik meccseket döntenek el, tényleg azt kell mondjam, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, ez egy igen komoly szezon. Nyilván a playoff az egy másik kávéház lesz, de azt kell, hogy mondjam, hogy amit az elmúlt időszakban tettünk azért, hogy jobb csapattá váljunk, az egészen óriási. És a mai mérkőzésen pedig ilyen helyzetből, ennyi kiállításból így felállni és fordítani, tényleg ugye minden edző használja ezt a karakter szót, én ezt sosem szerettem annyira, de ma nagyon komoly üzenetet küldtünk és ez nagyon komoly csapatmunka volt. Gratulálok a fiúknak! 

Tokaji Viktor: 
Azt, amit ebből a meccsből le kéne vonni, azt már le kellett volna az elmúlt szezonból, hogy ne legyünk saját magunk ellensége és ne verjük meg saját magunkat, ma meg ez történt. Nem használtuk ki a helyzeteinket, 6 percig voltunk emberelőnyben, tökéletlenkedtünk, elszúrtuk, elkényelmeskedtük és tulajdonképpen mondhatom azt, hogy bár 3-1-re vezettünk, de összességében nem érdemeltük ki a győzelmet. És ha playoff csapat szeretnénk lenni, akkor sokkal több energiát és munkát kell beletennünk a jégen. Valószínűleg már egy kicsit a fejekben az is ott volt, hogy tulajdonképpen ennek a mérkőzésnek már nem volt tétje, hacsak saját magunk miatt nem. De ettől függetlenül azért azt szeretnénk látni a srácokon meg mindenkin, hogy a győzelemért játszik. hatvan percen keresztül kell keményen dolgozni azért, hogy ennek meglegyen az eredménye, sajnos ez ma nem sikerült, nem történt meg. Sajnos ez az előny megpecsételte a sorsunkat és ilyen buta kiállításokat, amiket csináltunk az utolsó 4 percben, az egész egyszerűen nem fér bele egy ilyen csapat ellen, mint mondjuk a MAC. 

fotó: MudraLászló