Összefoglaló 2022. január 31., hétfő

Vasas - DVTK 0-0

A Merkantil Bank Liga 21., idei első fordulójában Angyalföldön játszott a DVTK a Vasas ellen. Az első félidőben sok támadást és három kapufát láthattak a nézők, közte a vendégszektort csordultig megtöltő diósgyőriek.A második félidőben is felváltva támadott a két csapat, de gól nem esett, így a DVTK értékes pontot szerzett a forduló rangadóján.

Vasas - DVTK 0-0


Merkantil Bank Liga 21. forduló

Vasas FC - Diósgyőri VTK 0-0

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2259 néző. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Belicza Bence Péter).
Vasas: Jova - Szivacski, Litauszki, Iyinbor, Silye - Pátkai, Márkvárt, Berecz Zs. - Radó, Feczesin, Hinora. Vezetőedző: Kuttor Attila.
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári Cs. - Németh Má., Oláh B., Lucas, Zsolnai, Bárdos - Könyves, Jurek. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Némdeth M. helyett Eppel a 65., Radó helyett Ihrig-Farkas, Márkvárt helyett Hidi M. és Pátkai helyett Szilágyi Sz. mind a 72., Bárdos helyett Bokros Sz. a 78., Zsolnai helyett Bertus és Jurek helyett Kispál a 90. percben.
Sárga lap: Berecz Zs. a 26., Németh M. a 34., Oláh B. a 43., Litauszki a 76., Ihrig-Farkas a 79., Hidi M. a 85., Bokros és Szivacski a 90. percben.

Edzői értékelések

Kuttor Attila: - Nehezen indult számunkra a mérkőzés, az első 20 percben nem találtuk a ritmust. Egy NB I.-es csapattal találkoztunk, és télen nem volt szerencsénk ilyen erős mérkőzést játszani, ezért az első 20 perc nyögve nyelősre sikerült.
Már az első félidőben fokozatosan átvettük az irányítást, a másodikban pedig ellenfelünk fölé nőttünk, és megvolt a lehetőség a győzelemre. Sajnos nem sikerült betalálni.
Ugyanazt tudom mondani, amit az őszi diósgyőri meccs után: mind fizikális, technikai, taktikai szempontból ez egy élvonalbeli találkozó volt. Le a kalappal a játékosok előtt, mert volt, aki 2-3 edzéssel a háta mögött játszott.

Kondás Elemér: - Igazi rangadót játszottunk, sok küzdelemmel, ahol mindkét csapat szeretett volna nyerni.
Az elején megvoltak a lehetőségeink, hogy előnnyel vonuljunk szünetre, viszont ugyanez megvolt a Vasasnak is: nekünk dupla kapufa, nekik keresztléc. A szögletek után mindkét oldalon többször is kavarodás alakult ki, gól viszont nem született.
Az volt a tervünk, hogy magasan védekezünk, és az ellenfél térfelén sok labdát szerzünk. Volt is néhány nagyon jó lehetőség, amit sajnos nem tudtunk gólra váltani, mert pontatlanok voltunk a befejezésnél.
Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk, az eredmény tükrözi a látottakat. Persze jobban örültem volna, ha egy találatot be tudunk vinni, és győztesen hagyjuk el ezt a gyönyörű szép stadiont. Azonban így sem lehetünk boldogtalanok, de elégedett akkor lettem volna, ha nyerni tudunk. Tudjuk tartani a pozíciónkat, és ez a legfontosabb a ma esti mérkőzés után.
Nagyon köszönjük a szurkolóknak a támogatását, nagyon kellettek a mai meccsen is. Köszönjük, hogy ilyen sokan feláldozták a hétfő estéjüket, és idegenbe is elutaztak, hogy segítsenek minket a céljaink elérésében.