Összefoglaló 2022. február 14., hétfő

KTE - DVTK 2-3 (0-2)

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában Kecskeméten játszott a DVTK, és az első félidőben kétgólos előnyre tett szert Könyves Norbert és Polgár Kristóf találatával. A második félidőben Horváth Zoltán kiharcolt egy kiállítást, egy pontrúgást követően mégis a vendégek zárkóztak. Németh Márió lövése után ismét két góllal vezetett a DVTK, ami egy balszerencsés mozdulat után egyre olvadt, de így is magabiztosan nyert idegenbeli rangadót a DVTK.

KTE - DVTK 2-3 (0-2)


Merkantil Bank Liga 23. forduló

Kecskeméti TE HUFBAU - Diósgyőri VTK 2-3 (0-2)

Kecskemét, Széktói stadion, 1000 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Vígh-Tarsonyi Gergő, Belicza Bence Péter).
KTE: Varga B. - Buna, Szabó A., Ryashko, Szalai G., Grünvald - Nagy K., Szuhodovszki, Vágó L. - Lukács D., Tóth B. Vezetőedző: Szabó István.
DVTK: Póser - Szűcs K., Szatmári Cs. Bárdos - Polgár, Zsolnai, Lucas, Molnár G., Keller - Könyves, Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Buna helyett Tóth Dávid és Tóth B. helyett Katona B. a 46., Grünwald helyett Hadaró az 59., Zsolnai helyett Németh Má. és Horváth Z. helyett Eppel a 78., Molnár G. helyett Bokros Sz. a 85., Keller helyett Kocsis D. a 89. percben.
Sárga lap: Buna a 6., Ryashko a 26., Nagy K. az 50., Horváth Z. és Vágó L. az 57., Zsolnai a 74., Hadaró a 90+2. percben.
Piros lap: Szalai G. a 60. percben. 
Gólszerző: Könyves (0-1) a 18., Polgár (0-2) a 45., Szabó A. (1-2) a 68., Németh Má. (1-3) a 88., Bárdos (2-3, öngól) a 90. percben.


Kulcspillanatok

18. perc:  Molnár emelte a labdát a 16-os előterében védőjével küzdő Horváthnak, aki egyből a kilépő Könyves Norbert elé húzta azt. A DVTK gólkirály-jelöltje egy-két lépés után közelről a rövid oldali kapufa mellé bombázott, 0-1

45. perc: Keller sarkazta vissza a labdát Könyvesnek a bal oldalon, a diósgyőri 42-es az alapvonal felé indult, majd élesen keresztbe lőtte a labdát, amit a hosszú oldalon Polgár Kristóf egyből a kapuba juttatott, 0-2

60. perc: Piros lapot kapott Szalai Gábor, mert a tőle a kezdőkörben labdát szerző, és a kapu felé egyedül meginduló Horváthot lerántotta

68. perc: Hazai szöglet balról, Szabó Alex az ötösről a levegőből a hálóba perdített, 1-2

88. perc: Szűcs jobb oldali beadását a hosszún Németh Márió szedte össze, befelé húzott, majd 16 méterről lőtt, a labda megpattant és a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-3

90. perc: Bárdos Bence hazafejelt egy labdát, ami elment a kapujából kilépő Póser mellett, és a hálóba csorgott, öngól, 2-3

Edzői értékelések

Szabó István: - Az első félidőben elégedetlen voltam a játékunkkal. Főleg az első 25 percben, körülményesen, lassan játszottunk. Ez nem a mi játékunk, az elképzeltnél kevesebbszer támadtuk le magasan az ellenfelet. Később talpra álltunk, és egyre jobban ment a játék, azonban kaptunk egy gólt. A szünetben rendeztük a sorokat, és jobb játékkal rukkoltunk elő, és támadóbb szellemben játszottunk. Sajnos jött a buta kiállítás, ami megadható volt, de mutatta a karakterünket, hogy ekkor is nyomás alá tudtuk helyezni a DVTK-t. Mentünk előre, mindenki láthatta, hogy van stílusunk, de jobb volt a DVTK, többet kell tennünk, ha le akarjuk őket győzni.
Le a kalappal a csapat előtt, nyolc nap alatt három mérkőzést játszottunk, és nincs olyan bő keretünk, hogy kellőképpen rotálni tudjuk a labdarúgókat. 
A bajnokság végén továbbra is a 8-12. hely a célkitűzésünk, persze örülni fogunk, ha előrébb végzünk.

Kondás Elemér: - Nagyon értékes győzelmet arattunk ma! Jól kezdtük a találkozót, magabiztosan játszott a csapat, rúgtunk két szép gólt az első félidőben, és a második játékrészre is úgy mentünk ki, hogy meg kell nyerni ezt a mérkőzést. A kiállítás után bátrabban kellett volna futballozni, gyorsabban forgatni a játékot, ehelyett megengedtük az ellenfélnek, hogy felébredjen. Igazából a kapunkra nem voltak veszélyesek, de nagy darab, jól fejelő játékosaik vannak, akikről előzetesen is tudtuk, hogy pontrúgás után veszélyesek. Egy szöglet után egy játékosunk lemaradt, és szorosabbá tudták tenni a mérkőzést. A harmadik góllal el is dőlhetett volna a találkozó sorsa, de rá néhány percre egy kommunikációs probléma miatt betaláltunk a saját kapunkba, ezáltal a vége szorosabb lett. Persze 4-2-re is nyerhettünk volna, csak a végén Könyves Norbi önzetlen akart lenni.
Ha egy időben játszunk a vetélytársakkal, akkor is a három pontért jöttünk volna Kecskemétre, csak legfeljebb a végén örülünk a többiek pontvesztése miatt. De nekünk nem az ellenfelekkel, hanem saját magunkkal kell foglalkozni, minél több pontot akarunk gyűjteni a céljaink elérése érdekében.
Nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk, meg kellett küzdeni a győzelemért. De azért kellett megküzdeni, mert magunknak tettük nehézzé a találkozót. Ha összességében nézzük, akkor megérdemelten nyertük meg ezt a nagyon fontos rangadót.