Összefoglaló 2022. február 25., péntek

"Az előny nyugalmat kell, hogy adjon"

Polgár Kristóf nem csak győztes mérkőzésen tért vissza a DVTK kezdőcsapatába Kecskeméten, hanem gólt is szerzett, amit a Szolnok ellen megismételt. (A Gólörömben megjelent interjú aktualizált változata.)

"Az előny nyugalmat kell, hogy adjon"


- A bajnoki rajt előtt az ultrák kilátogattak az utolsó edzésre, és támogatásukról biztosítottak. A csapat nevében te köszönted meg a klub hivatalos honlapján az vizited. Miért érezted fontosnak ezt?
- Dobos Attilával beszéltünk róla, hogy nagyon jól esett a látogatás, amiért köszönetet kell mondani. Fontosnak tartom, hogy ne csak a pályán tegyünk meg mindent a szurkolókért, hanem viszonozzuk az ilyen, nem is olyan apró gesztusokat.
Mind a négy idei meccsen hatalmas támogatást kaptunk a lelátóról, aminek meg is lett az eredménye, és bízom a jó folytatásban, mert akkor mindenki boldog.

- Kecskeméten már a csapatkép elkészítésekor lélektani előnybe került a DVTK, amikor hatalmas csapategységről bizonyságot téve Hegedűs János mezével álltatok a fényképezőgép elé.
- Indulás előtt a reggelinél vetődött fel, hogy ha már nem tud velünk utazni Hege, akkor legalább a mezét vigyük el, és ilyen módon mutassuk meg, hogy ebben a nehéz helyzetben is vele vagyunk, és visszavárjuk.

- Akkor térjünk át a pályán történtekre! Milyen volt a KTE elleni mérkőzés?
- Izgalmas, de magunknak tettük azzá. Az elején jól kezdtük a mérkőzést, kétgólos előnyben vonultunk szünetre, azt hittem, le is tudjuk zárni a meccset. Szépítettek, ám ismét kétgólosra növeltük az előnyt, és ismét azt hittem, hogy ezzel vége, mégis izgalmas lett a vége. Ezért veszélyes eredmény a 2-1 és a 3-2 is, mert akár találhattak volna még egy gólt pontrúgásból. Nem így történt, joggal örülhettünk, de az utolsó három perc izgalmáról szívesen lemondtam volna.

- Visszatértél a kezdőcsapatba, és a vonal mellett kaptál szerepet.
- Ismét jobb oldali szárnyvédőt játszottam, ahol lehet és kell is előre menni, amihez persze elengedhetetlen a teherbírás. Jól éreztem magam a pályán, örültem neki, hogy fizikálisan is jól bírtam, hiszen régen játszottam tétmérkőzést, és teljes 90 percet is. A játékba persze még vissza kell zökkenni, ha kapok újabb lehetőséget, akkor az is jönni fog.
Szeretem ezt a posztot, bár viszonylag keveset játszottam itt Diósgyőrben. Korábban a négyvédős rendszerben sokszor szerepeltem a jobb oldalon, a három belső védő plusz két szárnyvédős felállásban viszont többnyire a jobboldali belső védő pozíciót bízták rám. Kecskeméten igyekeztem minél több részt kivenni a játékból, egyrészt megmutatni a nagyvilágnak, hogy visszatértem, másrészt pedig megmutatni a Mesternek, hogy számíthat rám.

 

- Közvetlen közelről lőttél gólt, elvárás egy szárnyvédőtől, hogy feltűnjön az ötösön, vagy ez egy extra megoldás volt a részedről?
- Ebből a pozícióból oda lehet érni a hosszú oldalra egy beadásnál, de kétségtelen, egy gyors ellentámadás esetén a saját tizenhatos tájáról az ellenfél ötöséig kell sprintelni, ami nem egyszerű. A gólom előtt Könyves Norbi jól lőtte középre a labdát, én megelőztem az előttem álló embert, és utána már csak arra figyeltem, hogy elérjem a labdát, és az a hálóba pattanjon. Sikerült.

- A Szolnok ellen ott folytattad, ahol Kecskeméten abbahagytad, ismét gólt lőttél.
- Hasonló volt a két szituáció, ám amíg Kecskeméten csak bele kellett tennem a lábam, a Szolnok ellen külsővel lőttem be. Egyik esetben sem beszélhetünk nagy gólról, a feladat nehézsége abban rejlett, hogy oda kellett érni a kapu elé, és megelőzni az ellenfelet.

- Nem csak a magad, hanem a csapat számára is fontos gólt szereztél, mert a találkozó egyik kulcsa, hogy a második bekapott gól után szinte azonnal sikerült egyenlíteni.
- Még ennél is fontosabbnak tartom, hogy egyenlő állásnál jöttünk be az öltözőbe a szünetben. Új lapot nyitottunk, hiszen a második félidő döntetlenről indult. Egyébként nem aludtunk be az elején, sőt inkább jól kezdtünk, azonban kaptunk két váratlan gólt. Ismét tudtunk fordítani, ami önbizalmat ad a folytatásban.

- Egy védőhöz talán nem sértő a kérdés, előfordult már pályafutásod során, hogy egymás után két tétmérkőzésen is bevetted az ellenfél kapuját?
- Ez bennem is felmerült, így utánanéztem. Még az MTK U17-es csapatában találtam be egymás után a Szent István SE és a Siófok kapujába 2012-ben. Nagyon remélem, hogy ezzel átszakad a gát, és mostantól ha nem is minden meccsen, de egyre gyakrabban betalálok, mert nagyon jó érzés.

- Mit érhet a sorozatban aratott idei három győzelem?
- Az, hogy a Vasas előtt öt, a Szeged előtt hét pontra növeltük az előnyünket, nyugalmat kell, hogy adjon, hiszen a vetélytársak egy forduló alatt már le sem tudják dolgozni a hátrányt. De nem csak tőlük távolodunk, hanem a mezőny több tagjától is, jó lenne, ha minél szűkebb lenne az a kör, akik veszélyeztethetik a feljutásunkat.

- Vasárnap Pécsett játszik a DVTK, mit vársz a találkozótól?
- Egy rendkívül brusztos mérkőzésre számítok, ahol a közönség sok párharcot, sok bedobást, sok szögletet láthat. A PMFC ebben nagyon jó, de nekünk fel kell venni a kesztyűt, és ha kell, akkor a saját játékukkal kell legyőzni őket.
A sorsolás szeszélye miatt a közvetlen vetélytársak egymás ellen játszanak, ezért nagyon sokat érhet három pont, mert azzal még jobban el tudunk lépni tőlük.