Összefoglaló 2022. március 6., vasárnap

DVTK - ETO 2-0 (1-0)

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a DVTK első félidőben egy csodálatos Könyves Norbert góllal szerzett vezetést a kapuja elé betömörülő ETO ellen. A második félidőben Eppel Márton megszerezte első diósgyőri gólját, amivel megduplázta az előnyt. A folytatásban is a DVTK dominált, de újabb gól már nem esett, így a továbbra is a piros-fehérek vezetik a tabellát.

DVTK - ETO 2-0 (1-0)


Merkantil Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - ETO FC 2-0 (1-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 1460 néző. Játékvezető: Hanyecz Bence (Csatári Tibor, Varga Gábor).
DVTK: Danilović - Szűcs K., Szatmári Cs., Bárdos  - Németh Má., Molnár G., Lucas, Oláh B., Keller - Könyves, Eppel. Vezetőedző: Kondás Elemér.
ETO: Fadgyas - Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Vincze Á. - Óvári, Tuboly, Toma, Vitális - Priskin. Vezetőedző: Klausz László. Vezetőedző: Klausz László.

Csere: Vitális helyett Vernes, Priskin helyett Bacsa, Óvári helyett Szimcso mind a 60., Könyves helyett Horváth Z. és Németh Má. helyett Eperjesi a 68., Kovács K. helyett Fodor F. a 71., Eppel hgelyett Zsolnai a 74., Bagi helyett Farkas B. a 79., Oláh B. helyett Bertus és Keller helyett Kocsis D. a 82. percben.
Sárga lap: Szatmári a 28., Vincze Á. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 38., Eppel (2-0) az 55. percben.


Kulcspillanatok

38. perc: Könyves Norbert a bal oldali oldalvonalnál, a kaputól 40 méterre kapta a labdát, rávezette a védelemre, a 16-os előterében visszavette a jobb lábára, és az alapvonaltól 18 méterről hatalmas gólt lőtt a kapu bal oldalába, 1-0

55. perc: Jobb oldali szabadrúgás után Eppel Márton elé került a labda, aki 14 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, lelassult, végül a kapu jobb oldalában kötött ki, 2-0

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - A csapat nagyon jó szellemben lépett pályára, jól kezdte a találkozót, és végig megfelelő ritmusban játszott. Nem volt egyszerű a betömörülő védelmet megbontani, szélről jövő beadásokat, átlövéseket, egyéni megoldásokat kértünk a játékosoktól, mindegyikből láttunk is. Egy az egy elleni egyéni megoldásokról beszéltünk, Könyves Norbi egy a négy ellen is megtette, de korábban is voltak lehetőségeink, de a beadásokba rendre beleértek a védők, vagy pontatlanok voltunk, vagy Rotem Keller fejese után a kapus védett. Kellett a gól, hogy megváltozzon az ellenfél játéka, utána több lehetőségünk adódott, és meglőttük a második gólt is. Magabiztos győzelmet arattunk.

Klausz László: - Jól éreztem magam az oldalvonal mellett, mert a játékosok kiadták magukból a maximumot, ami a Fehérvár elleni találkozó után bennük maradt. Nagyon sokat kivett belőlünk ez a mérkőzés, és ezúttal a cserék sem tudtak annyit frissíteni a csapaton. Talán egy-két fejest láthattunk a végén. Előrefelé hiányzott az az energia, ami csütörtökön megvolt. A védekezés rendben volt, de a támadójátékban nem tudtunk felnőni a DVTK mellé.
Lelkileg sokat lendített volna, ha a jogos 11-est befújják, de nem így történt, ezért fölösleges róla beszélni.