Összefoglaló 2022. március 9., szerda

Nyíregyháza - DVTK 1-0 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában az első félidőben nem láttak gólt a balmazújvárosi vendégszektort csordultig megtöltő szurkolók a Nyíregyháza - DVTK mérkőzésen. A szünet után a hazaiak vezetést szereztek, amit az óriási diósgyőri nyomás ellenére a lefújásig megőriztek.

Nyíregyháza - DVTK 1-0 (0-0)


Merkantil Bank Liga 27. forduló

Nyíregyháza - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 1000 néző. Játékvezető: Takács Tamás (Medovarszki János, Belicza Bence Péter).
NYSFC: Fejér - Szokol, Gengeliczki, Papucsek, Debreceni Z. - Márkus, Sigér Á. - Vass P., Zamostny, Kovács Á. - Novák Cs. Edző: Balogh Zoltán.
DVTK: Danilović - Szűcs K., Szatmári Cs., Belényesi Cs. - Németh Má., Molnár G., Lucas, Oláh B., Keller - Könyves, Eppel. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Keller helyett Jurek és Németh Má. helyett Eperjesi a 37., Eppel helyett Horváth Z. a 62., Kovács Á. helyett Pócsik a 66., Szűcs K. helyett Bertus és Oláh B. helyett Zsolnai a 79., Novák Cs. helyett Banyoi a 80., Sigér Á. helyett Szabó B. a 90+1. percben.
Sárga lap: Németh Má. a 24., Sigér az 53., Vass P. a 90+2. percben.
Gólszerző: Kovács Á. (1-0) az 50. percben.


Kulcspillanatok

50. perc: Novák jobbról középre lőtte a labdát, ami üresen találtas Kovács Ádámot, aki a hosszú alsó sarokba pörgetett, 1-0

Edzői értékelések

Balogh Zoltán (Feczkó Tamás eltiltása miatt): Nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy ősi riválist győztünk le. Az első félidőben kiválóan futballoztunk, több lehetőségünknis volt, amiből megszerezhettük volna a vezetést, án nem sikerült. A második félidő eleján viszont szereztünk egy nagyon szép gólt, utána pedig a csapat hősiesen védekezett, mindenki küzdött a másikért. 

Kondás Elemér: Küzdelmes mérkőzést, sok párharcot láttunk. Az első félidőben, ment a birkózás az előre rúgott, lecsúsztatott labdákért. A játékrész derekán sajnos Rotem Keller sérülése miatt váltani kellett. A második félidőt egy kapufával nyitottuk, majd kaptunk egy elkerülhető gólt. Ettől kezdve nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, rengeteg időt töltöttünk a kapujuk előtt, de nem tudtunk olyan helyzetet kialakítani, amiből gólt lehetett volna szerezni.