Összefoglaló 2022. március 20., vasárnap

III. Kerület - DVTK 0-1 (0-1)

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a DVTK Jurek Gábor góljával szerzett vezetést az első félidőben a III. Kerület otthonában telt ház előtt. A második játékrészben pedig a küzdeni tudásáról vizsgázott jelesre a csapat.

III. Kerület - DVTK 0-1 (0-1)


Merkantil Bank Liga 29. forduló

III. Kerületi TVE - Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Budapest, III. Kerületi TVE Sporttelep, 800 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Medovarszki János, Csatári Tibor).
III. Kerület: Balázs J. - Kulcsár D., Fejes A., Egerszegi, Bekker - Schuszter, Köböl, Rabatin - Birtalan, Barczi - Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs.
DVTK: Póser - Eperjesi, Karan, Szűcs K. - Polgár, Molnár G., Lucas, Oláh B., Bertus - Eppel, Jurek. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Polgár helyett Szeles a 62., Molnár G. helyett Németh Má. a 63., Birtalan helyett Sili a 63., Schuszter helyett Daróczi és Bekker helyett Horváth O. a 75., Bertus helyett Belényesi és Eppel helyett Horváth Z. a 77. percben.
Sárga lap: Karan a 38., Rabatin a 49., Horváth Z. a 83., Jurek a 90+4. percben.
Gólszerző: Jurek (0-1) a 21. percben.


Kulcspillanatok

22. perc: Molnár fejelte vissza balról Polgár beadását, amit Jurek Gábor hat méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 0-1

Edzői értékelések

Kemenes Szabolcs: - Csak egy mondattal készültem meccs utáni értékelésként: gratulálok a DVTK-nak, mi pedig harcolunk tovább a bennmaradásért.
Aki látta a találkozót, az tudja, hogy legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Ám ameddig nem tudjuk az érdemi helyzeteket sem gólra váltani, addig ... A nagy csapatok pedig a kevésbé nekik álló mérkőzéseket is megnyerik 1-0-ra, és tesznek egy lépést a feljutás felé. Ez történt ma is, ezért gratulálok a DVTK-nak, már nagyon közel a céljuk, vélhetően el is fogják érni, mi pedig brusztolunk tovább a magunk céljáért.

Kondás Elemér: - Egy nagyon küzdelmes, mondhatni szenvedős találkozót játszottunk, ahol számunkra a legfontosabb a három pont megszerzése volt, mert a héten annyi gonddal, bajjal küszködtünk. Napról-napra estek ki játékosok a védelemből és a középpályáról is, sőt volt olyan, aki nem teljesen egészségesen vállalta a játékot. 
Minden diósgyőri gólnak örülünk, ha az ellenfél kapujába lövi, de külön öröm, hogy a fiatal Jurek Gábor ismét eredményes volt. Már a legutóbb is megérdemelte volna a második gólt, de akkor a megpattanó lövés mellé csúszott - minden bizonnyal győztes gól lett volna. Ma ismét betalált, és ezúttal három pontot szereztünk a góllal aminek értékét növeli, hogy egy jól játszó csapatot győztünk le.
Most egy kis szünet következik a bajnokságban, így a következő mérkőzésig időt kapnak a betegek a gyógyulásra, és a sérültek is vissza tudnak térni. Bízom benne, teljes mértékben kiegészül a csapat, és ha így történik, akkor biztos vagyok benne, hogy jobb teljesítményt nyújt a csapat egy közvetlenül mögöttünk álló vetélytárs ellen.