Összefoglaló 2022. április 18., hétfő

Haladás - DVTK 1-0 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában, húsvét hétfőn Szombathelyen játszott a DVTK, és az első félidőben nem született gól. A második játékrészben a hazaiak büntetőből szerezték meg a vezetést, amit megtartottak a lefújásig.

Haladás - DVTK 1-0 (0-0)


Merkantil Bank Liga 33. forduló

Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 933 néző. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Aradi József, Horváth Zoltán).
Haladás: Verpecz - Kállai K., Csató M., Németh Mi., Bosnjak, Doktorics - Kiss B. Holdampf, Csilus T. - Tóth Mi., Horváth R., Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Danilović - Polgár, Hegedűs J., Szatmári, Keller - Lucas, Oláh B. - Bertus, Molnár G., Németh Má. - Eppel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Csere: Eppel helyett Zsolnai a 46., Németh Má. helyett Kocsis D. az 58., Horváth R. helyett Lencse a 72., Bertus helyett Hornyák a 73., R. Keller helyett Bárdos és Molnár G. helyett Horváth Z. a 82., Tóth Mi. helyett Tóth-Gábor a 84., Kiss B. helyett Tarján és Doktorics helyett Szekér Á. a 90+3. percben.
Sárga lap: Csató M. a 20., Bosnjak a 24., Csilus T. a 33., Polgár a 63., Hegedűs J. a 78. percben.
Gólszerző: Kiss B. (1-0, 11-esből) az 57. percben.


Kulcspillanatok

57. perc: Hazai szöglet jobbról, Doktorics beadása után átkerült a túloldara a labda, ahol az újabb beadás Zsolnai kezéhez ért, 11-es. A büntetőpontra letett labda mögé Kiss Bence állt, és a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0

Edzői értékelések

Németh Szabolcs: -  Egy igazi húsvéti feltámadást láttunk ma, mert az utóbbi időben nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit a szurkolóink elvártak tőlünk. Jól játszott a csapat, amezőnyben jól kombináltunk, folyamatosan veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára, védekezésben stabilak voltunk. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével.

Dragan Vukmir: - A mai mérkőzésen az ellenfelünk dominált mezőnyben, mert még nincs megfelelő erőállapotban a csapat. Az igazi ziccert mégis mi alakítottuk ki, és azon kívül is 2-3 olyan lehetőség, amiből újabb gólhelyzetet teremthettünk volna. Ugyanezt az ellenfelünk nem mondhatja el. A második félidőben szinte nem is lőttek kapura, talán egy 16-oson belüli tömegjelenet okozta a legnagyobb izgalmat. Végül 11-esből kaptunk gólt, amire nehéz bármit is mondani. A vége felé növeltük a nyomást. Eppelt sérülés miatt kellett lecserélni, de a kispadról szép sorban beküldtem a többi támadót is, de sajnos nem tudtunk iga kiegyenlíteni. Legalább a döntetlen benne volt a mérkőzésben.