Összefoglaló 2022. április 10., vasárnap

DVTK - Tiszakécske 0-0

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a DVTK hazai pályán játszott a Tiszakécske ellen. Ezen a találkozón debütált a diósgyőri kispadon Dragan Vukmir. Jól kezdtek a Testgyakorlók, mert tíz perc alatt két ziccert is kialakítottak, ami kimaradt. Később kicsit kijött a szorításból a vendégcsapat, de az első félidő utolsó percében újabb kapusbravúrra volt szükségük. A szünet után is a DVTK előtt adódott a legnagyobb helyzet, de ezen a délutánon nem született gól.

DVTK - Tiszakécske 0-0


Merkantil Bank Liga 32. forduló

Diósgyőri VTK - Tiszakécskei LC 0-0

Miskolc, DVTK Stadion, 2153 néző. Játékvezető: Veizer Roland (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert).
DVTK: Póser - Eperjesi, Hegedűs J., Szatmári, Keller - Lucas, Oláh B. - Jurek, Molnár G., Németh Má. - Eppel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Tiszakécske: Holczer - Balázs B., Csáki R., Máté Zs., Uzoma - Erdei C. - Gyurján B., Kosznovszky, Kovács B., Simon M. - Beliczky. Vezetőedző: Visinka Ede.

Csere: Jurek helyett Kocsis D. és Németh Má. helyett Bertus az 57., Gyurján B. helyett Vachtler az 58., Eppel helyett Horváth Z. a 68., Beliczky helyett Kalmár F. a 78., Simon M. helyett Farkas A. a 82., Molnár G. helyett Zsolnai R. a 85. percben.
Sárga lap: Jurek az 51., Erdei a 67., Holczer a 88. percben.


Edzői értékelések

Dragan Vukmir: Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mai mérkőzést! Lehetett látni a szerdai meccs utáni fáradtságot, nem voltak kellőképpen frissek a játékosok. Biztosan ők is érezték a nyomást az edzőváltás miatt, de így is két hatalmas helyzetet tudtunk kialakítani a mérkőzés elején. Amennyiben értékesítjük akár csak az egyiket, akkor könnyebb lett volna, mert az ellenfél nem akart támadni, inkább a saját kapujukat védték a góltól, ami végül sikerült is nekik.
A találkozó előtt kevés idő állt rendelkezésre, játékrendszert váltottunk, és az újat még nem teljesen érti minden játékos. A 16-osig még eljutottunk, de ott nem tudtuk megbontani a védelmet, nem sikerültek a kényszerítők. Ezen még sokat kell majd dolgozni. És nagyon hiányzott Könyves Norbert, aki nagy erőssége a csapatnak.
Ugyanakkor az egy pontot is meg kell becsülni, a végén az is sokat érhet.
Az előre játék még nem tetszett, de most egy hét áll rendelkezésre a felkészülésre a következő mérkőzés előtt, tovább folytatjuk a hibák javítását.

Visinka Ede: - Próbálok reálisan értékelni: nekünk ez a pont akkorát ér, mint Tiszakécske városa.
Magán a mérkőzésen az elején megúsztunk két óriási diósgyőri helyzetet. Ki kell emelnem Holczer Ádám teljesítményét, aki az elmúlt hetekhez hasonlóan parádésan védett, sőt még überelni is tudta korábbi teljesítményét. Utána kiegyenlítettebb lett a játék, a mezőnyben mi is felnőttünk a feladathoz.
A második félidőben számoltunk azzal, hogy a DVTK nyomást gyakorol ránk, így is történt. Nem játszottunk szépen, annál inkább taktikusan, mert a DVTK-nak vannak ötlettel játszó futballistái, Molnár, Németh, Zsolnai, míg elöl Eppel és Horváth, akik az erőt képviselik, és a szélsők is nagyszerűek. A második félidőben is láttunk Holczer-bravúrt, így nem lehetek elégedetlen az eredménnyel, mert voltak kapura lövésünk, de kaput nem nagyon találtunk. Az egy pont számunkra sokat ér.
Azt kívánom, hogy a DVTK jusson fel, mert ennek a klubnak, ennek a csapatnak, ennek a szurkolótábornak ott a helye.
Mi az NB II.-es tagságunk meghosszabbításáért harcolunk. Jó úton járunk, hiszen kilenc mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Nagyon jó közösséget alkotunk, remélem, a diósgyőri közönség is látta, és bízom benne, sikerül elérni a céljainkat!