Összefoglaló 2022. március 13., vasárnap

NB III: Hajdúszoboszló - DVTK tartalék 4-1 (2-1)

Az első néhány percben kétgólos hátrányba került a DVTK tartalék csapata hajúszoboszlói bajnoki mérkőzésen. A szünet előtt ugyan Korbély Kristóf betalált, de a fordulás után a hazaiak újabb két góllal biztosították be a győzelmüket.

NB III: Hajdúszoboszló - DVTK tartalék 4-1 (2-1)


NB III., Keleti csoport, 25. forduló

Aqua-General Hajdúszoboszló - DVTK tartalék 4-1 (2-1)

Hajdúszoboszló, 200 néző. Játékvezetők: Nagy Attila László, Gergely Márton, Majorné Nagy Petra. 
Aqua-General Hajdúszoboszló: Mészáros D. - Kis Sz., Kónya Cs., Lénárt G., Máté J., Csiki N., Szathmári Zs., Berdó P., Vincze Á., Lukács Zs., Sütő B. Edző: Csillag László. 
DVTK tartalék: Borsos V. - Oláh B., Ivánka P., Csáki D., Nagy Á. - Mrva P., Tóth B., Illés B. - Benkő P., Korbély K., Karika B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Benkő P. helyett Girdán L. a 46., Karika B. helyett Sós M. a 46., Illés B. helyett Orosz D. a 63., Kis Sz. helyett Éles Z. a 70., Szathmári Zs. helyett Szabó L. a 70., Lénárt G. helyett Drobina M. a 72., Lukács Zs. helyett Karacs P. a 72., Nagy Á. helyett Jónyer K. a 73., Tóth B. helyett Molnár R. a 83., Kónya Cs. helyett Domonkos Sz. a 83. percben. 
Sárga lap: Ivánka P. a 13., Csiki N. a 44., Oláh B. a 67., Éles Z. a 80. percben. 
Piros lap: Csáki D. a 88. percben. 
Gólszerző: Kis Sz. (1-0) a 2., Máté J. (2-0) a 6., Korbély K. (2-1) a 45., Lukács Zs. (3-1) az 56., Máté J. (4-1) a 63. percben. 

Kulcspillanatok

2. perc: Egy laposan középre passzolt labát Kis Szabocs higgadtan helyezett a diósgyőri kapuba, 1-0. 
6. perc: Borsos bravúros védése után a kipattanó labdát Máté János értékesítette, 2-0.
45. perc: A tizenhatoson belül Benkő Pétert ütötték arcon, amiért büntetőhöz jutott a DVTK tartalék. A labda mögé Korbély Kristóf állt, és magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtt, 2-1.
56. perc: Baloldali beadás után a lecsorgó labdát Lukács Zsombor érte el, majd a kapuba továbbította, 3-1.
63. perc: Borsos védése után a labda tovább csorgott, amire Máté János reagált leggyorsabban, majd a hálóba passzolt, 4-1. 
88. perc: Megfogyatkozott a DVTK tartalék, Csáki kapott a találkozó hajrájában piros lapot.
 

Vezetőedzői értékelés

Csillag László: - A múlt heti vereség után nehéz mérkőzésre számítottam, ami be is igazolódott. Szerettünk volna dominálni, letámadni. Szerencsére a mi szempontunkból jól jött ki az egész, mert hamar kétgólos előnyt szereztünk. A pálya talaja nem tette lehetővé a lapos labdajáratást, ebbe a hibába beleestek a diósgyőri fitatalok. A félidő előtt ugyan a vendégek még szépíttek, de a győzelmünkhöz így sem férhetett kétség. 

Zsivoczky Gyula: - Az ellenfelünk mindkét félidőben kihasználta az ismétlődő hibáinkat, ezért teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. A meccs középső szakaszában volt esélyünk arra, hogy nyílttá tegyük a találkozót, de ezt az esélyt a fordulás után kapott góllal elvesztettük. Egyértelmű, hogy negatív spirálban vagyunk, amiből csak és kizárólag közösen tudunk kijönni. Örömmel és tisztelettel veszünk minden támogatást, mert ennek a csapatnak segítségre van szüksége ahhoz, hogy maga mögött hagyja ezt a szériát. Gratulálok az ellenfélnek a győzelméhez és a mutatott teljesítményéhez.