Összefoglaló 2022. március 20., vasárnap

NB III: DVTK tartalék - KBSC 0-2 (0-0)

A rendkívül tartalékosan, számos U19-es fiatallal felálló DVTK tartalék nagyszerűen helytállt a bajnokaspiráns ellen. A Kolorcity Kazincbarcika elleni hazai bajnoki első félidejében nem született gól, a fordulás után azonban már igen. Bő fél órával a lefújás előtt, rövid idő alatt két találatot szereztek a vendégek, amivel megszerezték a három bajnoki pontot.

NB III: DVTK tartalék - KBSC 0-2 (0-0)


NB III., Keleti csoport, 26. forduló

DVTK tartalék - Kolorcity Kazincbarcika SC 0-2 (0-0)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Horváth Máté, Bőhm Ármin, Kulcsár Dániel. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Juhász Á., Mrva P., Kundrák G., Nagy Á. – Jónyer K., Bencsík D., Karika B. – Molnár R., Korbély K., Girdán L. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri G. - Szemere B., Nagy J., Szabó B., S. Sinanovic, Dvorschák G., Süttő A., Ádám F., Kovács D., Ur L., Pálinkás G. Vezetőedző: Varga Attila. 
Csere: S. Sinanovic helyett Pinyaskó L. a 46., Mrva P. helyett Balázs P. a 46., Molnár R. helyett Sós M. a 64., Nagy J. helyett Keménnyffy M. a 70., Szabó B. helyett Heil V. a 70., Kovács D. helyett Schildkraut K. a 70., Girdán L. helyett Horváth T. a 72., Karika B. helyett Fercsák R. a 72., Ádám F. helyett Riaskó V. a 81., Bencsík D. helyett Vajda B. a 81. percben. 
Gólszerző: Karika B. (öngól, 0-1) az 57., Szabó B. (0-2) az 58. percben. 

Kulcspillanatok

57. perc: Egy hosszú indítás után Karika szeretett volna felszabadítani, de Bánhegyivel nem értette meg egymást, így egy rossz mozdulat után a saját kapuját vette be, 0-1.

58. perc: A szélről érkező lapos beadás megtalálta a második hullámban érkező Szabó Balázst, aki a kapu jobb oldalába továbbította a labdát, 0-2. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Amit a mérkőzés előtt ígértünk, azt maximálisan betartottuk. Becsületesen és taktikusan futballoztunk a bajnokaspiránssal szemben. A szervezettségünknek köszönhetően az első félidőben nem esett gól, a fordulás után azonban az ellenfelünk kihasználta a két perces rövidzárlatunkat. Ezalatt a Kazincbarcika két gólt szerzett, amivel eldöntötte a mérkőzést. Pozitívum számomra, hogy tíz akadémia korú játékosok lépett pályára, közülük Fercsák Róbert, Horváth Tamás és Kundrák Gábor újoncként debütált az NB III.-as csapatunkban. Egyértelmű, hogy a jobb csapat nyert ezen a napon, amihez gratulálok a Kazincbarcikának. Ugyanakkor gratulálok a mi csapatunknak is, mert végig arra törekedtünk, hogy az akadémiai alapelveket betartsuk. Itt és most le kell zárnunk a rossz sorozatunkat. Az előttünk álló, számunkra nagyon fontos találkozónkon el kell kezdenünk a pontok gyűjtését. 

Varga Attila: - Úgy készültünk, hogy nyomást gyakorlunk az ellenfélre. Ez többnyire sikerült, de egy-két játékosnak másképp kellett volna hozzá állnia ehhez a mérkőzéshez. A játékkal, a kompaktsággal egyáltalán nem voltam megelégedve, tudunk ettől jobban is futballozni. Mindig az eredmény a legfontosabb, ezúttal gyengébb teljesítménnyel, egy nagyon szervezett csapat otthonában szereztünk értékes pontokat.