Összefoglaló 2022. április 10., vasárnap

NB III: DVSC II - DVTK tartalék 1-3 (0-1)

Elhozta a három bajnoki pontot Debrecenből a DVTK tartalék csapata. A Keleti csoport 29. fordulójában Szeles Tamás góljával még a szünet előtt vezetést szerzett Zsivoczky Gyula csapata. A fordulás után a hazaiak egyenlíteni tudtak, de ezután Csatári Gergő és Orosz Donát is betalált az ellenfél hálójába.

NB III: DVSC II - DVTK tartalék 1-3 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 29. forduló

Debreceni VSC II - DVTK tartalék 1-3 (0-1)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 100 néző. Játékvezető: Sándor Csaba, Vrbovszki Pál, Ancsin Zoltán. 
Debreceni VSC II: Erdélyi B. - A. Kalafat, Kovács R., Lénárt G., Sármány K., Farkas T., Kenderesi D., Soltész D., Balla M., Fábián B., Kovács G. Vezetőedző: Szűcs János. - 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Szeles T., Tóth B. - Csatári G., Karika B., Girdán L. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: A. Kalafat helyett Gyöngyörű G. a 46., Kenderesi D. helyett Bárány D. az 58., Girdán L. helyett Sós M. a 66., Karika B. helyett Orosz D. a 82., Balla M. helyett Tordai B. a 82., Farkas T. helyett Bökönyi A. a 86., Kovács R. helyett Székelyhidi S. a 86., Tóth B. helyett Molnár R. a 87., Kispál T. helyett Jónyer K. a 87. percben. 
Sárga lap: Szeles T. a 47., Karika B. az 51., Sármány K. a 90. percben. 
Gólszerző: Szeles T. (0-1) a 38., Sármány K. (1-1) a 69., Csatári G. (1-2) a 71., Orosz D. (1-3) a 83. percben.

Kulcspillanatok

38. perc: Karika húzta meg a jobboldalon, majd pontosan adott középre. A hosszú oldalon érkező Szeles Tamás higgadtan passzolt a debreceni kapuba, 0-1. 
70. perc: Védelem mögé belőtt labdát Sármány Kristóf fejelte a DVTK tartalék kapujába, 1-1. 
71. perc: Csatári Gergő kapott egy pontos indítást a tizenhatos sarkán, felnézett, majd pontosan lőtt a kapu hosszú sarkába, 1-2. 
83. perc: Szeles ugratta ki Csatárit, aki középre passzolt, az érkező Orosz Donát pedig a haza kapuba továbbított, 1-3. 
 

Vezetőedzői értékelés 

Szűcs János: - Az első félidőben elmaradtunk valós tudásunktól. A Diósgyőr sokkal aggresszívebb, kreatívabb futballt nyújtott, ezért teljesen megérdemelten szereztek vezetést. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, tizenöt perc alatt rúgtunk két kapufát, majd az egyenlítés is összejött. Ezután kínyíltunk, mert meg akartuk nyerni a mérkőzést, a DVTK azonban kontrákból kihasználta a hibáinkat és megnyerte a mérkőzést. 

Zsivoczky Gyula: - Már a mérkőzés előtt éreztem, hogy a játékosokban benne van a kellő bizonyítási vágy, így is kezdtük a találkozót, a szél támogatását is kihasználva domináns futballt mutattunk be. Védekezésben szervezettek voltunk, jól működtek az átmeneteink, és igazi center nélkül is megvoltak a kellő lehetőségeink. A meccs első felében a helyzetek kihasználásával még volt probléma, de a szünet előtt egy mintaszerű akció végén előnyhöz jutottunk. Mentálisan sokat jelentett, hogy a félidőre vezetéssel tudtunk bemenni. A szünet után a Debrecen benyomott minket, eltelt húsz perc, mire ismét kiegyenlítetté vált a játék. A cserék jól szálltak be, és a végén egy magabiztos győzelmet arattunk. Sokat dolgoztunk ezért, gratulálok a játékosoknak. Mint ahogy korábban a vereségeket, így most ezt a sikert sem értékeljük túl, de ennek a három pontnak most nagyon örülünk. Természetesen gratulálunk a hazaiaknak is, a DVSC-nek további sok sikert kívánunk a bajnokságban.