Összefoglaló 2022. május 4., szerda

NB III.: DVTK tartalék - Füzesgyarmat 5-0 (3-0)

Már az első félidőben eldöntötte a három bajnoki pont sorsát a DVTK tartalék csapata a Füzesgyarmat ellen. A három gólos előnyt a fordulás után sikerült tovább növelni, így a piros-fehérek magabiztos sikerrel zárták a hétközi fordulót.

NB III.: DVTK tartalék - Füzesgyarmat 5-0 (3-0)


NB III., Keleti csoport, 34. forduló

DVTK tartalék - Füzesgyarmati SK 5-0 (3-0)

DVTK edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Nazsa Tamás, Kövér Tamás, Kovács Zoltán. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Nagy Á. - Kispál T., Szeles T., Tóth B. - Csatári G., Karika B., Korbély K. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Füzesgyarmati SK: C. Fildan - Nagy N., Achim Á., C. Cigan, Pohl R., G. Popescu, Achim S., Lippai T., Pataki Z., Bukor Z., S. Hussein. Vezetőedző: Szabados Tamás. 
Csere: Nagy N. helyett Bartók I. a 46., Pohl R. helyett Márkus M. a 46., C. Cigan helyett Tóth B. a 63., Achim S. helyett Komáromi R. a 63., Szeles T. helyett Jónyer K. a 63., Karika B. helyett Benkő P. a 63., Kispál T. helyett Sós M. a 63., Ivánka P. helyett Csáki D. a 71., Korbély K. helyett Girdán L. a 71., S. Hussein helyett Mazán B. a 71. percben. 
Sárga lap: Oláh B. a 11., Pohl R. a 15., Ivánka P. az 58. percben. 
Gólszerző: Ivánka P. (1-0) az 5., Korbély K. (2-0) a 20., Tóth B. (3-0) a 29., Korbély K. (4-0) az 52., Sós M. (5-0) a 67. percben. 

Kulcspillanatok

5. perc: Jobb oldali szöglet után kavarodás alakult ki a vendégkapu előtt, a labdára Ivánka Patrik csapott le, s közelről a hálóba továbbÍtott, 1-0.
20. perc: A vendég védők bizonytalansága után Korbély Kristóf becsúszva juttatta a labdát a Füzesgyarmat hálójába, 2-0.
29. perc: Szeles indította Tóth Boriszt a jobb szélen, aki befelé húzott, egy igazítás után laposan a bal alsó sarokba lőtt, 3-0.
52. perc: A tizenhatos vonalánál Korbély egy csellel tisztára játszotta magátl, majd szép mozdulattal a bal felső sarokba tekert, 4-0.
67. perc: Korbély lövését Fildan kiütötte, a kipattanót azonban Sós Máté az üres kapuba továbbította, 5-0. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: - Volt mit törlesztenünk a Füzesgyarmattal szemben. Elégedett vagyok a látottakkal és a leadott teljesítménnyel egyaránt. A játékosok nagyszerűen ráhangolódtak erre a találkozóra, attól függetlenül hogy ebben az időszakban egy héten belül három mérkőzést is le kell játszani. Jó ütemben rúgtuk a gólokat, a játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelünket. A tempóból még a nagyobb előny birtokában sem vettünk vissza, végig domináltunk. Csupán egy hiányérzetem van, a kialakított helyzetinknek ugyanis még így is csak egy részét használtuk ki. Egyáltalán nem vagyok telhetetlen,boldog vagyok a győzelem után. Annak is örülök, hogy öt akadémista győztes csapatban játszott,  közülük Sós gólt is szerzett. Készülünk a hétvégi találkozóra, mert a mind a négy hátralévő összecsapást meg akarjuk nyerni. 

Szabados Tamás: - Ez a találkozó sajnos nem a mérkőzés közben dőlt el. Az eltiltások és a sérülések órási gondot okoznak, ezért erősen tartalékos kerettel tudtunk felállni. Ettől függetlenül arra nem számítottam, hogy nem tudunk partiban lenni a DVTK-val. A mezőny legjobbja így is a kapusunk volt, csak neki köszönhetjük, hogy nem szenvedtünk két számjegyű vereséget.