Összefoglaló 2022. április 9., szombat

U17: Újpesti TE - DVTK 2-3 (1-0)

Hátrányból fordított a Diósgyőri VTK U17-es csapata Újpesten. A hazaiak az első félidőben előnyt szereztek, amire a piros-fehérek három góllal válaszoltak. Gulyás Márk, Balázsi Levente és Fekete Vince is betalált, de a gólok mellett a jó futball sem maradt el ezen a délutánon.

U17: Újpesti TE - DVTK 2-3 (1-0)


Országos U17-es bajnokság, 
B csoport, 6. forduló

Újpesti TE U17 - Diósgyőri VTK U17 2-3 (1-0)

Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia, 50 néző. Játékvezető: Dombi Olivér, Halmai Kristóf, Winkler Levente. 
Újpesti TE U17: Szabó G. - Hajzlinszki Á., Takács D., Rajnai P., Radócz Á., Lapu A., Hajnal B., Danyi M., Erdész Á., Boda M., Mészáros V. Vezetőedző: Erős Károly. 
Diósgyőri VTK U17: Dojcsák B. - Bodnár B., Bacsa B., Horváth Zs., Paizs J., Kollár M., Balázsi L., Fekete V., Sebestyén Á., Silimon L., Gulyás M. Vezetőedző: Miskei Attila. 
Csere: Kollár M. helyett Sipos Zs. a 63., Radócz Á. helyett Balogh Á. a 70., Erdész Á. helyett Czafit B. a 70., Gulyás M. helyett Roha R. a 78., Hajnal B. helyett Czakó B. a 82., Paizs R. helyett Gazsi B. a 82. percben.
Sárga lap: Bacsa B. a 23., Radócz Á. a 43., Sebestyén Á. a 62., Siilimon L. a 67., Takács D. a 69., Danyi M. a 82. percben. 
Piros lap: Horváth Zs. a 61. percben. 
Gólszerző: Mészáros V. (1-0) a 34., Gulyás M. (1-1) az 59., Balázsi L. (1-2) a 66., Fekete V. (1-3) a 73., Boda M. (2-3) a 75. percben. 

Erős Károly: - Mindkét csapat focizni akart, az utánpótlás meccseknek minden esetben erről kellene szólnia. A gyerekek fejlődése szempontjából ez sokkal fontosabb, mint a találkozó végeredménye. Sajnos olyan egyéni hibákat vétettünk, ami eddig nem volt ránk jellemző, a jó játékosokból álló Diósgyőr pedig ezt ki tudta használni. Összességben egy ikszes meccs volt. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, utána viszont az ellenfél átvette az irányítást. Gólokat szereztek, ami megnyomott minket. Tettük a dolgunkat, mentünk becsülettel, kihagytunk egy tizenegyest is. Ettől függetlenül egy tanúságos és fejlesztő meccs volt, gratulálok mindkét csapatnak. Bízom benne, hogy a most pályára lépő gyerekek közül többen is profi labdarúgók lesznek. 

Miskei Attila: - Nagyon intenzív mérkőzést játszottunk az Újpesttel. A hazaiak is nagyon jól futballoztak, nyomást helyeztek ránk, tudatosan építették a támadásokat. Az első játékrészben a saját elveinknek megfelelően teljesítettünk, de ebben az időszakban voltak hibák. A fordulás után viszont szép gólokat szereztünk. Szerencsére ezúttal az ellenfél sem hajszolta az eredményt, ezért a fiúk fejlődése szempontjából építő jellegű volt a találkozó. Külön büszke vagyok arra, hogy csapatként is nagyszerűen teljesítettünk. Jól reagáltunk az eseményekre, a kiállítás után taktikailag éretten viselkedtünk. Az egyéni és a csapatfeladatokat nagyszerűen oldották meg a játékosok.