Összefoglaló 2022. május 1., vasárnap

U17: PMFC - DVTK 4-0 (2-0)

Nem járt sikerrel Pécsett a Diósgyőri VTK U17-es csapata. A hazaiak a szünetre kétgólos előnyt szereztek az egymás elleni bajnokin, de ezt a különbséget a fordulás után tovább növelték, és végül magabiztos győzelmet arattak.

U17: PMFC - DVTK 4-0 (2-0)


Országos U17-es bajnokság, 
B csoport, 9. forduló

Pécsi MFC U17 - Diósgyőri VTK U19 4-0 (2-0)

Pécs, PMFC Stadion, 50 néző. Játékvezető: Álló Tibor, Debreceni Kata, Kovalcsik Zalán. 
Pécsi MFC U17: Varga D. - Miklós P., Encz M., Kaszás G., Nagy D., Bukovics A., Nagy B., Eichardt K., Kovács P., Schuszter R., Vas B. Vezetőedző: Jásper Péter. 
Diósgyőri VTK U17: Dojcsák B. - Major M., Bodnár B., Sipos Zs., Gulyás M., Kollár M., Kövesi K., Fekete V., Sebestyén Á., Bacsa B., Balázsi L. Vezetőedző: Miskei Attila.
Csere: Nagy B. helyett Tóth Sz. az 59., Kollár M. helyett Kiss M. a 63., Sebestyén helyett Ferencsik S. a 63., Sipos Zs. helyett Briz Cs. a 73., Nagy Dávid helyett Nagy Dániel a 73., Kovács P. helyett Grósz B. a 73., Eichardt K. helyett Győri B. a 81., Vas B. helyett Sárosi D. a 81. percben. 
Sárga lap: Fekete V. a 60. percben. 
Gólszerző: Bukovics A. (1-0) a 10., Vas B. (2-0) a 36., Nagy D. (3-0) a 68., Ferencsák S. (4-0, öngól) a 68. percben. 

Jásper Péter: - A csapatot kellően feldobta, hogy a stadionban játszhattunk, ráadásul az egyik riválisunk ellen. A kombinatív játékunkból ezúttal kevesebbet kaptam vissza, viszont végig veszélyesen és eredményesen támadtuk a DVTK kapuját. A korábbi fordulóban súlyosan megsérülő játékosunkért, Berényi Zalánért is küzdöttek a fiúk, reméljük, hogy ez a szép győzelem neki is erőt add a gyorsabb felépüléshez. 

Miskei Attila: - Nagyon jó, hogy lehetőséget kaptunk Pécsett és ilyen körülmények között tudtunk játszani. Rendkívül nehéz mit mondani, mert a mérkőzés képe alapján egyáltalán nem reális a végeredmény. Sok helyezetet dolgoztunk és hagytunk ki, az ellenfél pedig amikor a kapunk közelébe ért, abból gólt szerzett.