Összefoglaló 2022. április 16., szombat

U13: DVTK - Nyíregyháza

Jól futballozott, és szép gólokat szerzett az Északkeleti csoport 20. fordulójában a Diósgyőri VTK U13-as együttese. A piros-fehérek az edzőközpontban a Nyíregyházával csaptak össze.

U13: DVTK - Nyíregyháza


Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti csoport, 20. forduló

Diósgyőri VTK U13 - Nyíregyháza Spartacus U13

DVTK edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Leveleki Géza.
Diósgyőri VTK U13: Varga H. - Krompaszki Gy., Bordás B., Berta Cs., Pápai O., Riczu Gy., Lupkovics G., Meggyesfalvi B., Sallai K., Hajdú R., Márton Gy., Fehér Á., Ónodi M., Vezetőedző: Szakál Csaba.
Nyíregyháza Spartacus FC  U13: Novák Z. - Villás G., Mátyás G., Király M., Uray K., Takács M., Juhász M., Mészáros Sz., Majoros M., Simon F., Kondor T., Böszörményi B., Kosztyu K., Torkos B., Pradlik Cs. Vezetőedző: Tudja Dávid.
Gólszerző: Pápai O. (2), Sallai K., Bordás B., Krompaszki Gy. 

Szakál Csaba:  - Mindkét csapat számára fejlesztő hatású, jó iramú összecsapáson vagyunk túl. Nagyszerűen kezdtük a meccset, az első negyedben komoly nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A második húsz perc azonban nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. Főleg a technikai megoldások során elkövetett hibák és a rossz támadó irányú mozgások  miatt sok labdát vesztettünk a középpályán. Ekkor viszont nem támadtuk vissza kellően aggresszívan az ellenfelet, nem védekeztünk előre az elvárható gyorsasággal, a megfelelő szinten. Ugyanakkor pozitívum, hogy a fizikálisan erősebb szabolcsiakkal szemben megfelelő arányban nyertük meg a párharcokat. A fordulás után nagy labdabirtoklási fölénybe kerültünk, sok-sok helyzetet dolgoztunk ki, és fölényünk a lőtt gólok számában is megmutatkozott. Összességében az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesült. Ha lehetőségeinket nagyobb százalékban használjuk ki, akkor nagyobb lehetett volna a különbség. További sok sikert, és jó munkát kívánunk a Nyíregyházának. 

Tudja Dávid: - A korosztályhoz képest egy intenzív, jó mérkőzést játszottunk Diósgyőrben. A hazaiak könyörtelenül kihasználták a megingásainkat. Sajnos védekezésben számos olyan hibát követtünk el, amit már U13-ban sem szabad. Az ellenfél kapuja előtt viszont határozatlanok voltunk, gratulálok a hazaiaknak.