Összefoglaló 2022. április 24., vasárnap

U13: DEAC - DVTK

Nagy mezőnyfölényben futballozott és a találkozó folyamán sok helyzetet alakított ki a Diósgyőri VTK U13-as csapata. A debreceni bajnokin a gólok sem maradtak el, még a hajrában, emberhátrányban sem.

U13: DEAC - DVTK


Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti bajnokság, 21. forduló

Debreceni EAC U13 - Diósgyőri VTK U13  

Debrecen, DEAC Sporttelep, 30 néző Játékvezető: Pál Gábor.
Debreceni EAC U13: Kocsár V. - Tömöri D., Hidegkuti V., Lóczi L., Berki B., Sörlei K., Varga Á., Toka B., Gáll B., Dékán D., Vaszkó M. Vezetőedző: Szabó János Tamás. 
Diósgyőri VTK U13: Varga H. - Tóth B., Krompaszki Gy., Bordás B., Berta Cs., Pápai O., Lupkovics G., Riczu Gy., Meggyesfalvi B., Márton Gy., Kanyó Zs., Hajdú R. Vezetőedző: Szakál Csaba. 
Piros lap: Varga H. a 75. percben. 
Gólszerző: Pápai O. (2), Berta Cs.

Szabó János Tamás: - Hozzáállásban száznyolcvan fokos fordulatot vettünk a múlt héthez képest, annak ellenére, hogy mezőnyben mindössze egy cserelehetőségünk volt. Hatalmasat küzdöttünk a jóval esélyesebb borsodiak ellen. Nagyon jól játszottak a fiúk, sikerült megnehezíteni a Diósgyőr dolgát. Védekező felfogásban futballoztunk, és hátul végig szervezettek maradtunk. Hátrányban is voltak lehetőségeink, de végül érvényesült a papírforma, az utolsó negyedre már kissé elfáradtak a srácok.

Szakál Csaba: - A találkozó első percétől magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az elsőtől az utolsó percig nagy mezőnyfölényben játszottunk. Az első negyedben egy szép támadás végén megszereztük a vezetést, de a gól után további helyzeteket alakítottunk ki. Látványos támadásokat vezettünk, ám sajnos a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk. Ezen az összecsapáson a visszaálló, nagyon lelkesen, zártan és agresszívan védekező csapat stílusából kaptunk ízelítőt, ami nem könnyíti meg a futballozni szándékozó együttes dolgát. Ezt tapasztaltuk meg mi is, de ha egy kicsit okosabban, pontosabban játszunk, akkor nagy különbség alakulhatott volna ki a végére. Ugyanakkor nagy dicséret illeti a srácokat az utolsó tíz percben mutatott hozzáállás és játék miatt. Mindezt úgy tették, hogy a kapusunk kiállítását követően emberhátrányba kerültünk, de még így is gólt tudtunk szerezni, és nagy nyomás alá helyzetük a hazaiakat.

Fotó: www.deac.hu