Összefoglaló 2022. május 9., hétfő

U13: DVSC - DVTK

Izgalmas, fordulatos, változó és hullámzó mérkőzést játszott egymással a debreceni és a diósgyőri U13-as korosztály. A hajdúsági városban a bajnokság 23. fordulójában csapott össze egymással a két együttes.

U13: DVSC - DVTK


Országos U13-as bajnokság, 
Északkeleti csoport, 23. forduló

Debreceni VSC-DLA U13 - Diósgyőri VTK U13

Debrecen-Pallag, DLA Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Kiss Attila. 
Debreceni VSC-DLA U13: Tóth N. - Szakál D., Urbán R., Pardi Zs., Sápi L., Törő M., Barna L., Varga Zs., Mészáros J., Balogh Sz., Kiss  M., Hermann D., Serucza M., Sándor K. Vezetőedző: Fikker Ferenc. 
Diósgyőri VTK U13: Varga H. - Márton Gy., Krompaszki Gy., Meggyesfalvi B., Pápai O., Lupkovics G., Sallai K., Riczu Gy., Berta Cs., Hajdú R., Kanyó Zs., Birk B., Kerekes B., Mádi-Nagy Zs. Vezetőedző. Szakál Csaba. 
Sárga lap: Sallai K. a 18., Varga H.  a 23. percben. 
Gólszerző: Pápai O. (2), Márton Gy., Krompaszki Gy. 

Fikker Ferenc: - Tíz nappal ezelőtt játszottunk a DVTK-val Diósgyőrben is, az a mérkőzés a hazaiak sikerével zárult. Ebből kiindulva ismét szoros mérkőzésre számítottunk. Jól kezdtük a találkozót, kontroll alatt tartottuk a játékot, több lehetőségünk is adódott a vendégek kapuja előtt. A Diósgyőr azonban jól kihasználta a helyzeteit, egyenlített, majd fordítani tudott. A csapatunk a hajrában nagy erőket mozgósított, az egyenlítés összejött, a győzelem viszont nem. Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, mindkét csapat játékosai sokat hasznosíthatnak ebből az összecsapásból.

Szakál Csaba: - Kiváló talajú pályán játszottunk újra egy fordulatos mérkőzést. Az első két negyedben rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottunk, a hazaiak háromszor is betaláltak, ezen kívül pedig további lehetőségeik adódtak. Igaz, a mérkőzés elején mi is vezethettünk volna, mivel kétszer is szemben álltunk a hazaiak kapusával. Ahhoz is megvolt a lehetőségünk, hogy közelebb zárkózzunk. A félidőben rendeznünk kellett a sorokat, mert nem mertünk a stílusunknak megfelelően játszani, és féltünk felelősséget vállalni. A fordulást követően úgy játszottunk, ahogy azt mindig szeretnénk látni, feljavult a futballunk. Jól teljesítettünk, és a szívünk is a helyén volt. Egy teljesen más felfogású csapat érkezett meg. A harmadik negyedben négy nagyszerű góllal fordítani tudtunk, és legalább ugyanennyi ziccert még el is puskáztunk. Ennek köszönhetően az utolsó játékrész nyílttá vált és izgalmasan alakult, ahol óriási lelki erőről tettek tanúbizonyságot srácok. Mindkét kapu előtt sok lehetőség adódott, és a végén a hazaiak egyenlíteni tudtak. Tőlünk sajnos egy szabályos gólt elvettek, de abszolút nem vagyunk csalódottak, mivel a játékosok a második félidőben megmutatták, hogy mentálisan nagyon rendben vannak. Azt is láthattuk tőlük, hogy mit jelent DVTK játékosnak lenni. Gratulálunk mindenkinek, ez férfias munka volt.