Összefoglaló 2022. március 23., szerda

DVTK - Győr 75-63

A Tippmix Női NB I. A csoport rájátszásában a negyeddöntő második mérkőzésén a DVTK az UNI Győr MÉLY-ÚT együttesét fogadta. A szinte végig kiélezett találkozón fokozatosan került fölénybe a hazai csapat, és végül magabiztosan nyerte meg az összecsapást 75-63-ra. A két győzelemig tartó párharcban 2-0-ra győzött a DVTK, így Völgyi Péter gárdája az elődöntőben folytathatja szereplését.

DVTK - Győr 75-63


A győri csapat irányítója, Jordin Canada megbetegedett, ez azt jelentette, hogy mindössze két légióssal, Oroszovával és Mompremierrel a soraiban érkezett Miskolcra Iványi Dalma együttese, míg a DVTK-ban mindenki Völgyi Péter rendelkezésére állt ezen a kiemelkedően fontos összecsapáson. Mindjárt egy hármassal Jovanović adta meg a mérkőzés alaphangját, ezt követően több távoli dobás, csak kísérlet maradt, majd Dubei egyenlített. Green és Aho dupláival lépett a gázpedálra a Diósgyőr, Dombai szépített közelről (7-5). A vendégek 15-ösének meg is jött az önbizalma, az ő 2+1-es akciójával, és Dubei hárompontosával már a Győr vezetett, még Vorpahl triplája után is (10-11). A negyed felénél Dombaival továbbra sem bírtak a hazaiak, de edzőjétől pihenőt kapott a fiatal játékos, helyette Weninger lépett pályára. A hazai csapatba Kányási és Kiss érkezett, utóbbi góllal szállt be a játékba, míg a másik oldalon Mompremier iratkozott fel a gólszerzők közé (12-15). A folytatásban is a Győr dominált, Mompremier újabb találata után kénytelen volt időt kérni a DVTK (14-20). Három perc maradt még az első játékrészből, sorra dobták a büntetőket a csapatok, majd Dombai vágott be egy hármast jó 10 méterről. Kiss palánk alólijával lett „közte tíz” (18-28).

Érződött a találkozó nagy tétje, amit az is jelzett, hogy a második negyedben két percet kellett várni az első pontokra, amikor Green dobott hibátlanul a büntetővonalról, Dubei azonban villámgyorsan válaszolt. Milica varázsolt a festékből, Weninger révén tartotta a távolságot az UNI Győr MÉL-ÚT (22-32). Jó jel volt, hogy Green kezdett játékba lendülni. Az angol center lepattanókat szedett le, és akcióból is eredményes volt, Jovanović 2+1-ese pedig tűzbe hozta a közönséget is (27-32). A győriek gólcsöndjét Ruff-Nagy törte meg egy triplával, Kányási Veronika szép pincérkosara sokkal jobban tetszett a szurkolóknak. Dubei büntetői után Green brusztolt be egy duplát, óriási küzdelem dúlt a pályán minden egyes labdáért. Bernáth csodálatos egyéni akciójával csalta a távolságot, Kányási büntetőivel pedig egészen közel jött a DVTK ellenfeléhez, zengett is a csarnok a szurkolók biztatásától (36-37). A zöld-fehérek időt kértek, de a szünetig hátra lévő fél percben Bernáth pontjával kiegyenlített a hazai együttes (37-37).


A második félidő nyitányaként Ruff-Nagy süllyeszett el egy hármast, Dombai középtávolija is sült, a DVTK Green és Aho dupláival igyekezett tartani a lépést (41-44). Jól jöttek Kányási büntetői, Jovanović hárompontosa még inkább, hosszú idő után átvette a vezetést a DVTK (46-44). Továbbra is nagy csatát vívtak a játékosok, Mompremier és Green külön csatája élményszámba vett, de mások is egymásra találtak. Oroszová egalizált, Völgyi Péter időt kért. Dombai és Kuster gólváltásával folytatódott a találkozó, majd Oroszová villant megint (48-50). Bernáth mindkét büntetőjét bedobta, válaszcsapásként Dubei hintett egy hármast. Kuster és Dubei dupláit követően a dudaszó megszólalása előtti pillanatban Bernáth triplája hullott a gyűrűbe (55-55).

A záró felvonás első perce nem hozott gólt, szinte tapintható volt a feszültség, a következő minutában aztán Kiss Angi egy tőle ritkán látható triplával talpra ugrasztotta az Aréna közönségét. Ha egy üzlet beindul alapon Angelika újra elvállalt egy távoli dobást, és milyen jól tette (61-55). A DVTK 30-asa megállíthatatlannak bizonyult, és újabb négy egységet tett a közösbe, a másik oldalon csak Mompremier talált be (65-57). Hiába kért időt a Győr, Bernáth pontjaival duzzadt a hazaiak előnye, igaz, Mompremier sem lankadt. Ruff-Nagy közelije után három perc volt hátra a mérkőzésből, Bernáth hárompontosával nagy lépést tett a győzelem felé a Diósgyőr (71-62). A DVTK a hajráig még rátett egy laőáttal, és kétséget nem hagyott afelől, kinek van helye az elődöntőben (75-63).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. playoff, negyeddöntő, 2. mérkőzés

DVTK - UNI Győr MÉLY-ÚT 75-63 (18-28, 19-9, 18-18, 20-8)

Miskolc, DVTK Aréna, 1043 néző. Játékvezetők: Praksch Péter, Goda László, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Vorpahl 4/3, Aho 4, Bernáth 15/6, Jovanović 15/6, Green 12. Csere: Kányási 6, Kuster 4, Kiss A. 15/6. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Győr: Ruff-Nagy, Dubei, Oroszová, Dombai, Mompremier. Csere: Weninger, Török. Edző: Iványi Dalma.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva olvasható.

Edzői értékelés

Völgyi Péter: - Ritmustalanul, tompán, a szabad labdákért nem vetődve kezdtük a találkozót. A Győr extrán kezdett, sok időbe telt, hogy utolérjük őket. Aztán fokozatosan átlendültünk a holtponton, és nagy munkát végezve megérdemelt győzelmet arattunk.

Iványi Dalma: - Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez és a továbbjutáshoz is. Nagyon jól kezdtünk, a hiányzónk feladatát átvették más játékosok. Aztán nem tartott ki a fegyelmezettségünk, a magabiztosságunk. Hagytuk, hogy extázisba kerüljön ellenfelünk, el is fáradtunk a végére, és ezzel már nem tudtunk mit kezdeni. Nagyon csalódottak vagyunk, elsősorban saját hibáink miatt kerültünk ebbe a helyzetbe.