Összefoglaló 2022. április 4., hétfő

Sopron - DVTK 86-52

A DVTK kosárlabdázói a Sopron Basket csapatához látogattak a Tippmix Női NB I. A csoportjának elődöntőjében. A továbbjutásról döntő harmadik összecsapáson a piros-fehérek megközelíteni sem tudták pénteki teljesítményüket, így kiütéses sikerével (86-52) a Sopron masírozott a döntőbe. A DVTK a bronzéremért szállhat harcba.

Sopron - DVTK 86-52


Az első mérkőzéshez hasonlóan ismét a centerek jeleskedtek a találkozó elején, Határ és Green is betaláltak, majd Williams triplájára Vorpahl reagált a palánk alól (7-4). A folytatásban a Sopron állva hagyta ellenfelét, a piros-fehérek dobásai rendre célt tévesztettek, így kénytelenek voltak időt kérni (15-6). Az eligazítás után January duzzasztotta tíz pont fölé a hazaiak előnyét, de a másik oldalon Bernáth megtörte a diósgyőri gólcsöndet. Nem sokkal a látogatók később Jelena Brooksot hagyták dobni távolról, aki élt is a kínálkozó lehetőséggel. Egy Dolson által elkövetett sportszerűtlen hibát Green torolt meg a büntetővonalról (20-10). A játékrész végére egyre nyílt az olló a két csapat között, a vendégek közül csak Kányási talált be (28-12).

Egy remek diósgyőri akcióval kezdődött a második negyed, melyet Kiss Angi fejezett be, a következő támadás végén pedig Kányási célzott jól, Gáspár Dávid azonnal egy időkéréssel igyekezett megtörni a DVTK feltámadását (28-16). Brooks és Kuster gólváltásával folytatódott az összecsapás, majd Fegyverneky villant. A hazai csapat lendületét nem sikerült megfékezni, Völgyi Péter kénytelen volt kikérni második idejét is (36-18). A negyed felénél M. Jovanović is beköszönt végre, két hármast is szórt a montenegrói, és Green is bebrusztolt egy duplát, de hátul nem tudták feltartóztatni a soproni rohamokat a vendégek, így egyre nőtt a differencia (49-26). A házigazdák időkérése után már csak Czukor tetézte a diósgyőriek gondjait egy hárompontossal, a második félidő már csak formalitásnak tűnt (52-28).

January egy hármassal adta meg a második félidő alaphangját, kisvártatva Brooks tett hozzá egy 2+1-est (58-28). Több mint két és fél percet kellett várni a harmadik negyedben az első diósgyőri pontokra, akkor Bernáth szerzett könnyű kosarat, de January is túl könnyen vágta be a sarokból a tripláját. Green négy büntetője jelentette a folytatást, majd Határ használt ki egy ajtó-ablak helyzetet. Sorra potyogtak a pontok, de ebből az adok-kapokból is a Sopron jött ki jobban (65-38). A negyed végéig még Kuster hárompontosának és Bernáth duplájának örülhettek a lelkes vendég drukkerek, de ezt a negyedet is a sárga mezesek nyerték (72-43).

Több mint két percet kellett várni az első kosárra a záró negyedben, azt is Gaby Williams érte el, majd szintén ő a következőt. Már rég nem volt tétje a meccsnek, a DVTK játékosai mégsem bírtak felszabadulni. Négy és fél perc is eltelt úgy a negyedből, hogy nem voltak képesek betalálni a gyűrűbe, akkor végre Kányási egy bátor egyéni akció végén szerzett két egységet (76-45). Czukor triplájával elúszni látszott annak az esélye, hogy a DVTK legalább az utolsó negyedet megnyerje. Egy Völgyi-időkérés után még két és fél perc maradt a mérkőzésből, kiszakadt a gólzsák, ami már nem osztott nem szorzott. Nagyon meggyőző teljesítménnyel győzött a Sopron (86-52).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

Sopron Basket - DVTK 86-52 (28-12, 24-16, 20-15, 14-9)

Sopron, Novomatic Aréna, 700 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Papp Péter, Tóth Cecília.
Sopron: January 16/6, Williams 14/6, Fegyverneky 4, Brooks 12/3, Határ 13. Csere: Dolson 5, N. Jovanović 2, Czukor 13/6, Varga A. 5/3, Varga S. 2. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Vorpahl 4, Aho 2, Bernáth 6, M. Jovanović 9/6, Green 12. Csere: Kuster 7/3, Kányási 8, Kiss A. 4. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: - Gratulálok a Sopronnak, a mai napon megmutatkozott, melyik a jobb csapat. Ahogy ők is éremmel szeretnék befejezni az Euroliga sorozatot, úgy mi is éremmel akarjuk zárni a hazai bajnokságot. A mai nap tanulsága, hogy még nem állunk készen arra, hogy egy ilyen hőfokon égő és ilyen elánnal játszó Sopront le tudjunk lassítani. Szurkolóinknak köszönjük a támogatást, a pluszt részükről most is megkaptuk. Szusszanásnyi pihenő után szeretnénk győzelmekkel befejezni a bajnokságot.