Összefoglaló 2022. május 16., hétfő

LU19: DVTK - MTK 3-3 (0-1)

Vesztett állásból fordított, majd kétgólos előnyt szerzett az MTK elleni hazai bajnokin a Diósgyőri VTK LU19-es csapata. A kék-fehérek azonban a hajrában előbb szépítettek, majd kiegyenlítettek, így mindkét együttes egy-egy ponttal gazdagodott. A DVTK részéről Horváth Lili duplázott, és Tóbik Melánia is betalált.

LU19: DVTK - MTK 3-3 (0-1)


 

Országos Leány U19-es Bajnokság, 
Alsóházi rájátszás, 4. forduló

Diósgyőri VTK LU19 - MTK Budapest LU19 3-3 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 30 néző. Játékvezető: Petróczy Attila, Tamás II. József, Barnóczki Nóra. 
Diósgyőri VTK LU19: Ádám A - Horváth L., Szabó G., Mikó E., Végh D., Takács K., Kóka J., Varga E., Gyarmathy F., Stumpf Zs., Tóbik M. Vezetőedző: Roza László. 
MTK Budapest U19: Szegedi P. - Kövy E., Czinege Sz., Csuhai V., Balogh M., Mislai F., Szabó J., Berencsi B., Gravencz G., Pozsár R., Galambos V. Vezetőedző: Schrancz Balázs. 
Csere: Varga E. helyett Kiss D. a 46., Stumpf Zs. helyett Süveges-Győrfi L. az 58., Balogh M. helyett Hajpál M. a 63., Szabó J. helyett Almási V. a 63. percben. 
Sárga lap: Végh D. a 43., Almási V. a 87. percben. 
Gólszerző: Csuhai V. (0-1) a 12., Horváth L. (1-1) az 52., Horváth L. (2-1) az 53., Tóbik M. (3-1) a 64., Berencsi B. (3-2) a 85., Almási V. (3-3) a 90+4. percben. 

Roza László: - Két nagyszerűen felkészített, és motivált csapat mérkőzésén kicsit közelebb álltunk a győzelemhez. Így sem lehetünk azonban elégedetlenek, hiszen a szezon egyik, hanem a legjobb mérkőzését játszottuk az MTK-val, amihez csak gratulálni tudok a lányoknak. Nagyon komplett volt a csapat majdnem az egész mérkőzés folyamán, hiszen védekezésben és támadásban is egyaránt segítették egymást. Működött a középső zónában a labdaszerzésünk, és azokból a labdaszerzésekből nagyszerű támadásokat tudtunk vezetni. Igazsághoz hozzátartozik, hogy voltak védelmi megingások, amelyekből az ellenfél gólokat tudott szerezni, de ezeket leszámítva mind a mezőnyjátékosok, mind pedig kapusunk szenzációs teljesítmény nyújtott ezen az összecsapáson. 

Schrancz Balázs: - Változatos, fordulatos mérkőzés volt, ahol megmutattuk minden hibánkat és erényünket. Jó első félidőt produkáltunk, ekkor talán el  is dönthettük volna a találkozót, ám a kidolgozott helyzetek kihasználatlanul maradtak. A félidőben felhívtam a figyelmüket, hogy a győzelemhez muszáj megrúgni a másodikat. Ehhez képest óriásit fordult a meccs, sorra kaptuk a gólokat, elsősorban helyezkedési hibákból. Látszólag összetört a csapat, ebben az időszakban nem volt tartásunk. A mérkőzés vége felé közeledve mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, előbb szépítettünk, majd a hajrában egy szerencsésnek nevezhető góllal egyenlítettünk. Összességében igazságos eredmény született, mi az első félidőben zárhattuk volna le a meccset, a Diósgyőr meg a másodikban. Hullámzó egyéni és hullámzó csapatjáték volt, talán mondhatom azt, mint az egész évben.