Összefoglaló 2022. május 13., péntek

U13: DVTK - SBTC U14-U15 3-3

A bajnoki mérkőzések közepette felkészülési találkozót játszott a Diósgyőri VTK U13-as csapata. A piros-fehérek az edzőközpontban a Salgótarjáni BTC idősebb korosztályú együttesét látta vendégül.

U13: DVTK - SBTC U14-U15 3-3


U13-as felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK U13 - Salgótarjáni BTC U14-U15 3-3 (0-2, 0-0, 0-0, 3-1)

DVTK edzőközpont, 80 néző.
Diósgyőri VTK U13: Baranyai B., Varga H., Márton Gy., Krompaszki Gy., Martis M., Meggyesfalvi B., Sallai K., Berta Cs., Takács Á., Bordás B., Pápai O., Riczu Gy., Rados G., Lupkovics G., Birk B., Hajdú R., István M., Mádi-Nagy Zs., Kanyó Zs., Vezetőedző: Szakál Csaba.
Gólszerző: Sallai K. (2), Kanyó Zs. 

Szakál Csaba: - Salgótarjáni partnerklubunk egy-két évvel idősebb csapattal érkezett hozzánk. Úgy készültünk erre a nagypályás edzőmeccsre, mintha háromnegyed pályás bajnoki találkozó lett volna. Több alkalommal is hangsúlyoztuk már a srácoknak, hogy semmilyen szinten nem teszünk különbséget edző - és bajnoki mérkőzés között, mivel egyetlen dolog van, ami számít, hogy minden egyes mérkőzés egy eszköz a fejlődésük érdekében. A csapat ennek szellemében, rendkívül jó felfogásban lépett pályára. A mérkőzés nagy részében a mi játékunk érvényesült, dominálni tudtunk, ami mindenképp nagy dolognak számít idősebb, és fizikálisan erősebb ellenfelünk ellen. A vendégek stabilan védekeztek, visszahúzódtak a saját térfelükre, majd az ott megszerzett labdákból próbáltak kontrázni, és az első negyedben kétszer sikerült is betalálniuk. Bár sok helyzetünk volt, többször álltunk a kapusukkal szemben az első félidőben, nem sikerült gólt szereznünk. A második játékrészben szintén irányítottuk a játékot, nagy labdabirtoklási fölényben voltunk, és jogosan megítélt büntetőt érvényesítettünk, azonban a vendégek egy kontra után, újra betaláltak. A mérkőzés utolsó tíz percében még nagyobb nyomás ala helyeztük a tarjániakat, és két remek találattal egyenlíteni tudtunk. A Salgótarjánnak köszönjük, hogy elfogadták a meghívásunkat.