Összefoglaló 2022. augusztus 17., szerda

DVTK - Ajka 3-1 (1-1)

Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a DVTK az első negyedóra után Jurek Gábor góljával megszerezte a vezetést, amit az ajkaiak egy jól eltalált lövéssel egyenlítettek ki. A szünet után Lukács Dániel megszerezte első és második diósgyőri gólját, és a vezetést a piros-fehéreknek. Az idő előrehaladtával egyre jobban kidomborodott a diósgyőri fölény, de maradt a 3-1-es eredmény.

DVTK - Ajka 3-1 (1-1)


Merkantil Bank Liga 4. forduló

Diósgyőri VTK - FC Ajka 3-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 2818 néző. Játékvezető: Berényi Tamás (Becséri Gergely, Csatári Tibor).
DVTK: Branislav Danilović - Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szatmári Csaba, Bárdos Bence - Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Jurek Gábor, Szőke Adrián, Papp Marcell - Lukács Dániel. Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Ajka: Horváth D. - Szűcs Kr., Jagodics B., Tar, Csemer - Sejben, Görgényi, Berzsenyi, Tóth G. - Gaál B., Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly.

Csere: Szarka Á. helyett Vogyicska az 50., Papp Marcell helyett Bertus Lajos az 53., Jurek Gábor helyett Vajda Botond az 60., Csemer helyett Présinger, Sejben helyett Dragóner F. és Tóth G. helyett Szabó B. mind a 62., Gaál B. helyett Tajthy a 82., Szőke Adrián helyett Radics Márton, Bényei Ágoston helyett Oláh Bálint és Lukács Dániel helyett Eppel Márton mind a 84. percben.
Sárga lap: Bárdos a 26., Jurek az 52. percben.
Gólszerző: Jurek Gábor (1-0) a 17., Gaál Bálint (1-1) a 35., Lukács Dániel (2-1) az 54., Lukács Dániel (3-1) a 61. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Szőke csúsztatta meg a labdát a félpályánál, ezzel megverte védőjét, és szabadon tehette középre a labdát az üres térbe érkező Lukács elé. Az ő ziccerét Horváth bravúrral védte, de a kipattanóra érkezett Jurek Gábor, aki közelről az üres kapuba lőtt, 1-0

35. perc: Gaál Bálint a 16-os bal oldalán telibe lőtte Farkast, majd a visszapattanó labdát a hosszú felső sarokba lőtte, 1-1 

54. perc: Bertus balról középre kanyarította félmagasan a labdát, amit Lukács Dániel az ötösről a kapuba belsőzött, 2-1

61. perc: Vajda szerzett labdát a felezővonalnál, Szőkét indította a jobb szélen, aki lerázta védőjét, majd mesteri beadást tekert a középen érkező Lukács Dániel fejére, aki kissé előrehajlova a hálóba stukkolta a labdát, 3-1

Edzői értékelések

Dragan Vukmir: - Először is szeretnék gratulálni a csapatnak és megköszönni a szurkolók támogatását! Jó mérkőzést játszottunk, végig domináltunk, jó erőben voltunk, megfelelő volt a hozzáállás, és tudtuk, mit akarunk. A mérkőzés elején megszereztük a vezetést is, ám megint elkerülhető gólt kaptunk. A második félidőben jobban kijöttünk, és végig nyomtunk. Két gólt lőttünk, de ezen kívül is sok lehetőséget alakítottunk ki. Persze sok mindent kell még javítani, de örülök a megérdemelt győzelemnek. Ma megünnepeljük a sikert, azonban a holnap reggeli edzésen már azon dolgozunk, hogy ne kapjunk többet hasonló gólt, és a támadásainkat nagyobb százalékban tudjuk eredményesen befejezni. Három négy helyzet bennünk maradt, bízom benne, hétfőn majd kijönnek.

Kis Károly: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk Diósgyőrben, de 0-1 után felálltunk, és kiegyenlítettünk, és úgy érzem, Szarka Ákos kényszerű kiválásáig egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Eztán nem tudtuk megtartani a labdákat, amit a gyors hazai támadók jól használtak ki, többet volt náluk a labda, jól indulgattak be.
Nem szeretek a szerencsével foglalkozni, de balszerencsések voltunk Szarka Ákos kiválása miatt, ettől függetlenül a hazaiak megérdemelten nyertek.