Összefoglaló 2022. szeptember 1., csütörtök

"Ilyen mentalitással, ilyen agresszivitással kell játszani"

Koman Vladimir nyáron tért vissza Diósgyőrbe, a Kazincbarcika ellen először kezdett, és ő szerezte a DVTK győztes gólját átlövésből. A beszélgetés során azt is elárulta, hogy a mérkőzésre felkészülés során nem csak a pályán edzenek, hanem azon kívül is sokat dolgoznak.

"Ilyen mentalitással, ilyen agresszivitással kell játszani"


- A bajnokság elején háromszor csereként álltál be, majd kétszer nem kaptál játéklehetőséget. A KBSC ellen először szerepeltél a kezdőcsapatban, mióta visszatértél Diósgyőrbe, hogy érezted magad a pályán?
- Jó érzés volt hosszú idő után ismét pályára lépni. A Kazincbarcika ellen élveztük a játékot, felszabadultan játszottunk, adtuk-vettük a labdát, és ami a lényeg, nyerni tudtunk. Sokszor jó döntéseket hoztunk, de a helyzetkihasználásban még javulni kell.

- És ha már kezdtél, akkor a győztes gólt is te lőtted.
- Egy szöglet után egyből ellőttem ballal a kipattanót, ami a bement a bal alsó sarokba. Előtte még két helyzetem is volt, amit befejelhettem volna. Erre utaltam, amikor a helyzetkihasználást említettem. Ha ezen a téren javulunk, akkor még simábban tudjuk nyerni a mérkőzéseket. De nem szeretnék ennyire előre szaladni, az 1-0-s sikernek is örülni kell. Ezen az úton kell tovább haladni, ilyen mentalitással, ilyen agresszivitással kell játszani.

- Több, mint ötezer néző látogatott ki a DVTK Stadionba, mennyit tett hozzá a sikerhez a szurkolás?
- A hazai mérkőzéseken a közönség olyan löketet ad nekünk, amit nem minden csapat kap meg, főként, ha látják rajtunk a küzdeni akarást. Biztos vagyok benne, hogy ilyen játékkal még több nézőt tudunk kicsalogatni a stadionba az elkövetkezőkben.

- Kuznyecov Szergej győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján, milyen új dolgokat mutatott a csapatnak?
- Szergej Szergejevics érkezése óta szinte 180 fokot változott a munka. Más az edzések felépítése, sokat videózunk, rengeteget készülünk a pályán kívül is. Sok új taktikai elemet gyakorlunk, amiből a mérkőzéseken is szeretnénk meríteni.

- A következő fordulóban a szintén a feljutást célul kitűző Gyirmót vendégeként lép pályára a DVTK. Mit vársz a találkozótól?
- Egy győztes mérkőzést követően mindig jó a hangulat a csapaton belül, és remélem, ez a jó hangulat megmarad a hétfő meccset követően is. Nagyon bizakodóak vagyunk, bízom benne, jó mérkőzést látnak majd a nézők, ahol diósgyőri győzelem születik.