Összefoglaló 2022. október 2., vasárnap

Szentlőrinc - DVTK 2-0 (2-0)

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában Szentlőrincen játszott a DVTK. A hazaiak szinte egyből büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek, majd az egyik gyors kontrát kihasználva megduplázták az előnyüket, mert a másik oldalon a diósgyőri támadók még ziccert is hibáztak. A szünet után a diósgyőriek teljesen beszorították ellenfelüket, de ha sikerült áttörni a védőfalat, akkor a hazai kapus mutatott be bravúrt, így nem változott az eredmény.

Szentlőrinc - DVTK 2-0 (2-0)


Merkantil Bank Liga 9. forduló

Szentlőrinc SE - Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)

Szentlőrinc, 900 néző. Játékvezető: Kovács J. Zoltán (dr. Bede Tamás, Mayer Gábor).
Szentlőrinc: Rostislav Prokop - Farkas Marcell, Keresztes Bence, Nagy Zsombor, Kiss-Szemán Péter - Németh Erik - László Dávid, Papp G. Benedek, Daróczi Zoltán, Szabó Máté - Miroslav Grumić. Vezetőedző: Jeremiás Gergő.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bertus Lajos - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Könyves Norbert, Lukács Dániel, Koman Vladimir. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Kiss-Szemán Péter helyett Erdélyi Botond a 28., Könyves Norbert helyett Szőke Adrián és Cseke Benjámin helyett Papp Marcell a 46., Lukács Dániel helyett Eppel Márton, Miroslav Grumić helyett Mervó Bence és László Dávid helyett Rétyi Róbert mind a 62., Bényei Ágoston helyett Jurek Gábor a 72., Daróczi Zoltán helyett Török László és Szabó Máté helyett Vidnyánszky Mátyás a 74., Bertus Lajos helyett Bokros Szilárd a 81. percben.
Sárga lap: Papp G. Benedek a 33., Papp Marcell a 81., Jurek Gábor a 85., Rostislav Prokop a 86., Németh Erik a 90. percben.
Gólszerző: Szabó Máté (1-0, 11-esből) a 3., Daróczi Zoltán (2-0) a 27. percben.


Kulcspillanatok

3. perc: 11-es a hazaiaknak, a 16-os sarkánál elkövetett szabálytalanságért. Szabó Máté állt a büntetőpontra letett labda mögés, és a kapu közepébe lőtt, 1-0

27. perc: Cseke lőtt távolról, a labda levágódott a védőfalról. A kontrát László vezette, majd a 16-oson kiváló labdát adott a kontrához zárkózó Daróczi Zoltánnak, aki kilőtte a bal felső sarkot, 2-0

Edzői értékelések

Jeremiás Gergő: Az első pillanattól kezdve nyomást helyeztünk a DVTK-ra, és ebből próbáltunk helyzeteket kialakítani. Korán megszereztük a vezetést, majd újabb gólt lőttünk. A szünet után a DVTK birtokolta többet a labdát, és helyzeteket is kidolgozott, viszont nekünk is volt lehetőségünk arra, hogy hamarabb lezárjuk a találkozót. Összességében teljesen megérdemelten nyertünk.

Kuznyecov Szergej: Ilyen mérkőzésre, ilyen felfogásban játszó ellenfélre számítottunk, persze más végeredménnyel. Miután kidolgoztuk a helyzeteket, a befejezés lett volna a legfontosabb, ám ma a koncentráció és a végrehajtás nem sikerült. A csapat próbált helyzeteket kialakítani, de lőtt gól nélkül nehéz nyerni.