Összefoglaló 2022. október 9., vasárnap

Békéscsaba - DVTK 1-2 (0-0)

Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a DVTK Békéscsabán a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszott. Az első félidőben időnként beszorította ellenfelét, ám a vezetést nem sikerült megszerezni. A szünet után előbb Szőke Adrián beadását kétségbeesetten menteni igyekvő védőről a saját kapujába került a labda, majd Holdampf Gergő távoli bombája talált utat a csabai kapuba. A hajrában a hazaiak még szépítettek, de a DVTK újabb három pontot szerzett.

Békéscsaba - DVTK 1-2 (0-0)


Merkantil Bank Liga 11. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 1-2 (0-0)

Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 1228 néző. Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Sinkovicz Dániel, Tőkés Róbert).
Békéscsaba: Bukrán - Puskás G., Fazekas L., Albert I., Szalai D. - Horváth P., Zvara L., Kitl M., Mikló - Czékus, Lukács R. Vezetőedző: Brlázs Gábor.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Lukács Dániel, Eppel Márton, Bertus Lajos. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Bukrán helyett Krnács a 36., Eppel Márton helyett Szőke Adrián az 58., Lukács R. helyett Hamed és Mikló helyett Máris a 68., Bertus Lajos helyett Papp Marcell a 76., Bokros Szilárd helyett Farkas Dániel és Lukács Dániel helyett Jurek Gábor a 83., Zvara helyett Hodoniczki a 87. percben.
Sárga lap: Szalai D. a 38., Czékus a 66., Zvara a 70., percben.
Gólszerző: Fazekas L. (0-1, öngól) a 61., Holdampf Gergő a (0-2) a 74., Czékus Ádám (1-2) a 86. percben.


Kulcspillanatok

61. perc: Szőke adott laposan a kapu előterébe jobbról, ahol a Lukács elől becsúszva menteni igyekvő Fazekas Lóránt lábáról a saját kapujába került a labda, 0-1

74. perc: Szőke beadását kiütötte a mezőnybe Krnács, Bényei próbált lőni, de előle is kipöckölték a labdát, így Holdampf Gergő 25 méterről elválllata, és lövése egy védőt is érintve a kapu bal oldalába vágódott, 0-2 

86. perc: Hazai szöglet jobbról, Horváth beadása után Máris fejesébe Czékus Ádám beletette a fejét, így a labda a bal felső sarokban kötött ki, 1-2

Edzői értékelések

Brlázs Gábor: - Ma sem tehetek szemrehányást a srácoknak, mert mindent kiadtak magukból. Sajnos olyan passzban vagyunk, amikor két rossz labdaérintés után kétgólos hátrányba kerültünk. Onnan még vissza tudtunk volna jönni, de a hajrában nem adott meg a játékvezető egy büntetőt, és a sárga lapos esetekben sem biztos, hogy azonos mércével mért. De nem ez döntött a mérkőzésen, pechünk volt ma.

Kuznyecov Szergej: - Fontos győzelmet arattunk, amiért sokat tettünk. Természetesen boldogabb lettem volna, ha a végén egy kis lehetőséget sem adtunk volna az ellenfélnek. Ugyanakkor az is el kell ismerni, a hazai csapat nem adta fel, az utolsó pillanatig harcoltak. Az ilyen hajrá mindig feldobja a stadionba kilátogató szurkolókat. Örülök, hogy megszereztük a győzelmet, fontos három pontot szereztünk. Sok dolgot még át kell majd beszélni, de megilleti a csapatot és a diósgyőri szurkolókat is a gratuláció.