Összefoglaló 2022. október 30., vasárnap

DVTK - Kozármisleny 1-1 (0-0)

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a DVTK a Kozármisleny ellen játszott, és az első félidőben csak egy kapufát látott a közönség, gól nem esett. A második félidőben egyre jobban nyomott a DVTK, de a vendég kapus mindent védett, mígnem egy jobb oldali beadás után egy védőről a saját kapujába pattant a labda. Mégis elmaradt a diósgyőri győzelem, mert a hajrában egy bombagóllal pontot mentettek a vendégek.

DVTK - Kozármisleny 1-1 (0-0)


Merkantil Bank Liga 14. forduló

Diósgyőri VTK - HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 3058. néző. Játékvezető: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szilágyi Norbert).
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Bertus Lajos, Lukács Dániel, Gera Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Kozármisleny: Lékai Soma - Beke Péter, Horváth Dániel, Füredi Szabolcs, Berdó Máté - Tölgyesi Viktor, Kosznovszky Márk - Guth Ádám, Vajda Roland, Kirchner Krisztián - Kulcsár Kornél. Vezetőedző: Szekeres Zoltán.

Csere: Kulcsár Kornél helyett Nagy Erik és Vajda Roland helyett Bartha László a 62, Koman Vladimir helyett Cseke Benjámin és Bertus Lajos helyett Jurek Gábor a 65., Berdó Máté helyett Kotroczó Péter és Kirchner Krisztián helyett Károly Bálint a 70., Gera Dániel helyett Könyves Norbert és Lukács Dániel helyett Eppel Márton a 72., Guth Ádám helyett Tóth Zoltán a 77. percben.
Sárga lap: Szatmári Csaba a 43., Beke Péter az 50., Füredi Szabolcs a 65. percben.
Gólszerző: Füredi Szabolcs (1-0, öngól) a 71., Bartha László a 87. percben.

Kulcspillanatok

71. perc: Cseke fordult be a védők között, megkapta a labdát, és középre adott, a menteni igyekvő Füredi Szabolcs balszerencsésen ért a labdához, ami a kapuba pattant róla, öngól 1-0

87. perc: Bartha László vezette fel a labdát, lopta a távolságot, majd 18 méterről nagy gólt lőtt a kapu jobb oldalába, 1-1

Edzői értékelések

Kuznyecov Szergej: - Nehéz találkozóra számítottunk, és az is lett. Arra készültünk, hogy bátor futballt játszik az ellenfél, mi viszont nem voltunk elég bátrak, hogy egy az egyben presszingeljünk, ezért sokszor nagyon ügyesen jöttek ki a szorításból.
A szünetben próbáltuk ezt kijavítani, megmutattuk, mikor kell még agresszívebben kell fellépni, ami a második játékrészben sikerült is. Időnként lendületesen játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, ha tudtunk második gólt lőni, akkor meglett volna a győzelem, de nem sikerült. Az egyenlítő gólt komplex hibák előzték meg, engedtük, hogy nyugodtan kapja meg a labdát, utána engedtük, hogy megforduljon, és végül nagy gólt lőtt az ellenfél játékosa.
A szurkolóknak biztos mindig élvezetesebb egy olyan mérkőzés, amikor mind a két csapat próbál játszani, ma is mind a két kapuba eshetett volna több gól. Az ellenfél bátran játszott, időnként jól tartották a labdát, de mi több helyzetet alakítottunk ki, így lehet azt mondani, hogy igazságos döntetlen született.
Sajnáljuk az elvesztett pontokat, de néha többet lehet tanulni egy ilyen mérkőzésből, mint sok megnyert meccsből. Lesz mind dolgozni a következő héten! Most egy nehéz sorozat előtt állunk, a mai meccs tapasztalata jó motivációt jelent, hogy a folytatásban maximálisan koncentrálva játsszunk.

Szekeres Zoltán: - Egy nagyon jó ritmusú és dinamikájú mérkőzésen mind a két csapat jó játékot mutatott be, és a kilátogató szurkolók egy jó mérkőzést láttak.
Örülünk az egy pontnak, és elégedettek vagyunk, mert Diósgyőrben nem sok csapat szerez pontot.
Az első félidőben nagyon jól játszottunk, és a félidőben még többre is számíthattunk, mert voltak szép, kidolgozott helyzeteink. A második játékrészben a DVTK ritmust váltott, és voltak nehéz időszakaink, amit karakterrel, akaraterővel vészeltünk át. A végén pedig Bartha László egy szemet gyönyörködtető találattal egalizálta az eredményt. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem megérdemelten szereztünk pontot.