Összefoglaló 2022. november 6., vasárnap

Szeged - DVTK 0-3 (0-2)

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában a DVTK Szegeden játszott. Az első félidőben Lukács Dániel büntetőből szerzett vezetést, amit Jurek Gábor egy szép támadás végén megduplázott. A második félidő elején Eppel Márton értékesített egy újabb jogosan megítélt büntető, amivel el is döntötte a fontos kérdéseket. A folytatásban a DVTK több ziccert ki kidolgozott, de az eredmény már nem változott. Ezzel az eredménnyel a DVTK átvette a vezetést a tabellán.

Szeged - DVTK 0-3 (0-2)


Merkantil Bank Liga 15. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 3271 néző. Játékvezető: Takács Tamás (Szert Balázs, Csatári Tibor).
Szeged: Takács János - Könczey Márk, Temesvári Attila, Szilágyi Zoltán, Tóth Bence - Szatmári Lóránd, Simon Ádám - Papp Áron, Szakály Dénes, Gajdos Zsolt - Jammeh Haruna. Vezetőedző: Aleksandar Stevanović.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Cseke Benjámin, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston - Gera Dániel, Lukács Dániel, Koman Vladimir. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Holdampf Gergő helyett Jurek Gábor a 21., Szatmári Lóránd helyett Farkas Aurél, Gera Dániel helyett Eppel Márton és Koman Vladimir helyett Bertus Lajos mind a 46., Simon Ádám helyett Sipos Szabolcs, Gajdos Zsolt helyett Pintér Ádám és Szakály Dénes helyett Dobronoky Viktor mind az 59., Lukács Dániel helyett Papp Marcell a 72., Papp Áron helyett Bíró Bence a 82., Bényei Ágoston helyett Radics Márton a 83. percben.
Sárga lap: Gajdos Zsolt a 38., Simon Ádám a 48., Jurek Gábor a 65., Tóth Bence a 81., Kuznyecov Szergej a 81. percben.
Gólszerző: Lukács Dániel (0-1, 11-esből) a 36., Jurek Gábor (0-2) a 41., Eppel Márton (0-3, 11-esből) a 49. percben.


Kulcspillanatok

36. perc: Bényeit fellökték a 16-oson belül, 11-es a DVTK javára. Lukács Dániel állt a labda mögé, és laposan a jobb alsó sarakba lőtt, 0-1

42. perc: Lukács kapott jó indítást a bal oldalon, lefutotta Szilágyit, majd átemelt a hosszú oldalra, ahol Jurek Gábor érkezett. Combbal átvette, majd jobbról jobbal a hosszú alsó sarokba lőtt, 0-2

49. perc: Eredményre vezetett a diósgyőri letámadás. Simon Ádám lerántotta a labdát szerző Eppel Mártont a 16-oson belül, 11-es. A sértett állt a labda mögé, és laposan a kapu bal oldalába lőtt, Takács jobbra vetődött, 0-3

Edzői értékelések

Aleksandar Stevanović: - Nehéz bármit is mondani egy 3-0-s vereség után. Jól kezdtük a találkozót, felkészültünk az ellenfél játékából, de sajnos sok nagy hibát vétettünk az első játékrész végén, ami sokba került. Azt követően pedig még több hibával játszottunk, aminek talán az volt az oka, hogy a meccs előtt nagy volt a várakozás a fiúkban, mindenképpen bizonyítani akartak. A DVTK egy tapasztalt és jó csapat, amelyik kihasználta a hibáinkat. Sajnálom a fiúkat, de megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.

Kuznyecov Szergej: -  Jó iramú mérkőzést játszottunk, és nagyon fontos győzelmet arattunk egy kemény csapat ellen. A jó hangulat és a csapatépítés szempontjából is fontos ez az idegenbeli siker, de a fejünkben ott volt még a kupamérkőzés is.
A szünetben már azt is szem előtt tartottuk, hogy szerdán újabb mérkőzés vár ránk, ezért pihenőt adtunk azoknak, akik mostanában sokat játszottak. Jól jött a harmadik gól, ezt követően vártuk, hogy megnyíljanak a területek előttünk, és újabb gólokat szerezzünk. Előnyben mindig jobb játszani, főleg, ha van előttünk szabad terület.
Előre megbeszéltük, hogy ki végzi el az első büntetőt, a másodiknál pedig Eppel Marci kiharcolta, és nagyon szerette volna elvégezni is. Örülök, hogy betalált, egyúttal bízom benne, lendületet ad neki, és a következő mérkőzéseken higgadtabb lesz, és kihasználja azokat a helyzeteket, amit kialakít.
Gratulálok a csapatnak és köszönjük a szurkolók támogatását, magabiztos győzelmet arattunk!