Összefoglaló 2022. november 11., péntek

Lukács Dániel: két meccs, két gól novemberben

Két 3-0-s idegenbeli győzelemmel hangolt a DVTK a Nyíregyháza elleni rangadóra. A csákvári meccs után Lukács Dánielt kérdeztük.

Lukács Dániel: két meccs, két gól novemberben


Lukács Dániel góllal és gólpasszal vette ki a részét a Csákvár legyőzéséből.

- Nagyon örülök, hogy megnyertük a meccset! - kezdte Lukács Dániel. - Jól kezdtük a találkozót, és megvoltak a helyzeteink is, ha egy kicsit nyugodtabbak vagyunk, akkor már az első félidőben is többször betalálhattunk volna a két gólunk mellett. 

A második félidőben pedig Lukács Dániel lőtte a harmadik gólt, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

- A pálya szélén kaptam labdát Csiritől (Csirmaz István - a szerk.), és elindultam vele befelé - idézte fel a támadó. - Úgy éreztem, az első védő inkább kifelé szeretne terelni, ezért inkább befelé toltam, majd még egyet toltam megvárva a megfelelő ütemet, amikor el tudtam lőni. Hál’Istennek, becsorgott!

Lukács Dániel hat gólt szerzett a DVTK mezében, Szeged után Csákváron is betalált.

- Már korábban is betaláltam egymást követő két meccsen, és akkor is azt mondtam, na, most már menni fog - árulta el a tavalyi gólkirály. - Bízom benne, most már tényleg megtaláltam a góllövő formám, mert én is nagyon vártam rá. Minél több a helyzetem, annál jobb, igyekszek minél többet értékesíteni belőle. 

Nyolc nap alatt három mérkőzést játszik a DVTK, az első két idegenbeli találkozó már megvan, egyaránt 3-0-ra győztek a Testgyakorlók. Vasárnap a Nyíregyháza következik. 

- Tudjuk, milyen fontos mérkőzés vár ránk. Hazai pályán, hazai közönség előtt mindig jobb játszani, és plusz motivációt jelent, hogy a hírek szerint rohamosan fogynak a jegyek, és nagyon sokan lesznek a lelátón - mondta Lukács Dániel.