Összefoglaló 2022. július 31., vasárnap

NB III.: DVTK tartalék - BKV Előre 0-2 (0-1)

Kiegyenlített mérkőzést játszott az NB III.-as szezonnyitón a DVTK tartalék együttese. A kapu előtt azonban a vendég BKV Előre jobban használta ki a lehetőségeit, így a találkozón a fővárosiak szerezték meg a három bajnoki pontot.

NB III.: DVTK tartalék - BKV Előre 0-2 (0-1)


NB III., Keleti csoport, 1. forduló

DVTK tartalék - BKV Előre 0-2 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 150 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor, Kövér Tamás, Sztányi Tibor. 
DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Peisser S. - Balázs P., Benkő P., Illés B. - Fercsák R., Korbély K., Vincze D. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
BKV Előre: Horváth G. - Zoboki L., Forgács P., Szabó N., Kubó G., Benke Á., Csanálosi P., Tóth Sz., Mile Zs., Gyurkó M., Tóth D. Vezetőedző: ifj. Albert Flórián.
Csere: Fercsák R. helyett Balázsi L. a 46., Korbély K. helyett Demeter M. a 81., Peisser S. helyett Szloboda Á. a 81., Mile Zs. helyett Szabó Á. a 83., Zoboki L. helyett Kilin A. a 90. percben. 
Sárga lap: Benkő P. a 34., Korbély K. az 56., Mrva P. a 90+1. percben. 
Gólszerző: Csanálosi P. (0-1) a 22., Gyurkó M. (0-2) a 90. percben. 

Kulcspillanatok

22. perc: Egy erősen véleményes összecsapás után a játékvezető tovább engedte a játékot a DVTK tartalék kapujától 20 méterre. A labda kikerült a bal oldalra, Mile lövésébe Bánhegyi lábbal, bravúrral belekapott, de a továbbcsorgót a középen érkező Csanálosi közelről az üres hálóba passzolta, 0-1.

90. perc: Kubó húzta meg a jöbbszélen, betört a tizenhatoson belülre, ahol ütközött Mrva Patrikkal. A játékvezető tizenegyest ítélt, amihez a sértett állt oda. A jobbra tartó lövést Bánhegyi kiütötte, de a kipattanót Gyurkó kapásból a felső sarokba helyezte, 0-2. 

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: -  Az első tizenöt, húsz percben domináltuk a játékot, utána viszont átadtuk a területet az ellenfelünknek. Sajnos a BKV egy ellenünk elkövetett, elengedett szabálytalanság után a semmiből szerzett vezetést, ami megfogta a játékosokat. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, egyértelműen olyan szándékkal jöttünk ki a folytatásra, hogy dominálni akarunk a pályán. Ekkor már többet birtokoltuk a labdát, de az í-re a pontot nem tudtuk feltenni, a támadó zónában hiányzott a pontosság. Előre kell tekintenünk, mert három nap múlva ismét fontos mérkőzés vár ránk. A felnőtt futball velejárójra, hogy a hibákat ki kell javítani, amihez mentális és fizikális erőre van szükség. Sok összetevője van annak, hogy ezúttal pont nélkül maradtunk, ettől függetlenül láttam a pozitívumokat a mérkőzés folyamán, amire természetesen építeni fogunk. Ide tartozik, hogy a találkozó bizonyos szakaszaiban nyolc 18 év alatti futballistánk szerepelt a csapatban. 

ifj. Albert Flórián: - A vártnál jóval nehezebben született meg ez a győzelem, amiben közrejátszott az időjárás, és az is, hogy a játékosaim hajnalba kertek, hogy 11 órakor kezdeni tudjunk Diósgyőrben. Tompák voltunk, hiányzott a frissesség, de szerencsére rutinból lehoztuk. Az egyik nagy veszélye volt a meccsnek, hogy jól sikerült a felkészülés, az elmúlt hetekben viszont kaptam a csapattól, amit játszani szeretnénk, Itt viszont a szezonnyitón ez hiányzott, ezért van egy kis hiányérzetem.