Összefoglaló 2022. július 21., csütörtök

Eppel Márton: A csapat becsülettel és keményen dolgozik

A klasszikus mesterhármas egy felkészülési mérkőzésen is klasszikus mesterhármas. A DVTK támadója, Eppel Márton az Eger SE elleni szerda esti találkozó utolsó negyedórájában triplázott. Vele beszélgettünk.

Eppel Márton: A csapat becsülettel és keményen dolgozik

- Mondhatjuk, hogy a bajnoki rajthoz közeledve, a felkészülés hajrájában nem csak a csapat, hanem te is egyre jobb formába lendülsz?
- Igen, én is úgy érzem. Örülök, hogy sikerült egymás után háromszor betalálni, annak viszont még jobban, hogy fizikálisan is jó állapotban érzem magam. Rendkívül fontosnak tartom, hogy jó felkészülés legyen mögöttem, mert csak így lehetek a hosszú bajnoki menetelés során végig jó erőben. A rövid pihenő után mindenki jó állapotban érkezett, de a közös munka során is alaposan megizzadtunk, és még nincs vége. Nyilván nem az Eger elleni találkozóból kell kiindulni, mert ezen az összecsapáson azért elvárható volt, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, de korábban élvonalbeli ellenfelekkel is találkoztunk, ezeket a meccseket is jól bírtuk, helyenként domináltunk is. Fizikálisan rendben vagyunk, de nyilván a Vasas elleni szombati főpróba ebből a szempontból is jó képet nyújt majd számunkra.

- Tavaly ez hiányzott?
- Nehezebb időszak volt. Az előző klubomban nem játszottam sokat, csapatot váltottam, majd januárban elkaptam a koronavírust. Emiatt hátrányból indultam Diósgyőrben is a többiekhez képest. Most viszont az első napoktól kezdve itt voltam, kőkeményen dolgoztam, hogy utolérjem magam. A csapaton is azt látom, hogy mindenki beletette a melót, ami látszott is az eddigi felkészülési találkozókon. De nyilván nem ez a lényeg, hanem az, hogy jövő hét végétől a bajnokságban is eredményesek legyünk.

- Mire lehet képes ez a megfiatalított, átalakított csapat a bajnokságban?
- Megtartottunk fiatalokat és az akadémiáról is csatlakoztak hozzánk, de igazoltunk rutinosabb játékosokat is. Azt gondolom, hogy jó elegyet alkotunk, mert megvan a kellő rutin és a lendület is a jelenlegi keretben. Óriási boldogság lenne, ha egy év múlva már élvonalbeli találkozókra készülnénk, addig azonban nagyon hosszú út vár ránk. A csapat becsülettel és keményen dolgozik, mindenkinek megvan a maga motivációja egyéni és csapatszinten is. Nem lehet kérdés, hogy csak a feljutás esetén lennénk elégedettek.

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika, Kolorcity Aréna - zárt kapuk mögött)
10:30 KBSC - DVTK 1-1 (1-0)

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont - zárt kapuk mögött)
17:00 DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica - ELMARADT

2022. július 9., szombat (Zsóry Edzőcentrum - zárt kapuk mögött)
10:00 Mezőkövesd - DVTK 2-3 (1-1)

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda, Várkerti Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 Kisvárda - DVTK 2-3 (0-2)

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - DVSC - ELMARADT

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion - zárt kapuk mögött)
18:00 DVTK - Eger SE 6-0 (2-0)

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
17:00 Vasas - DVTK

Merkantil Bank Liga 2022/2023

1. forduló

2022. július 31., vasárnap
19:00 BFC Siófok - DVTK