Összefoglaló 2022. szeptember 18., vasárnap

U19: DVSC - DVTK 0-0

Az első félidőben a Diósgyőri VTK, a fordulás után viszont a hazaiak nyújtottak jobb teljesítményt az U19-es bajnoki mérkőzésen. A kapuk azonban mindkét oldalon érintetlenek maradtak, a csapatok pedig egy-egy ponttal gazdagodtak.

U19: DVSC - DVTK 0-0


Országos U19-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 3. forduló

Debreceni VSC-DLA U19 - Diósgyőri VTK U19    0-0

Debrecen-Pallag, DLA Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Dobó Sándor, Túró Kálmán, Tóth Kristóf Gyula. 
Debreceni VSC-DLA U19: Lisztes B. - Karmacsi R., Vaskó A., Kosztyák S., Tóth B., Horváth-Gaudi A., Karakas I., G. Schneider, Kovács M., Doktor Zs., Batai T. Vezetőedző: Kerekes Zsombor. 
Diósgyőri VTK U19: Bánhegyi B. - Gulyás M., Balázsi L., Balázs P., Kövesi K., Fekete V., Sebestyén Á., Ferencsik B., Paksai R., Vincze D., Silimon L. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere: Horváth-Gaudi A. helyett Pinczés K. a 46., G. Schneider helyett I. Stavnichuk az 58., Gulyás M. helyett Kollár M. a 64., Batai T. helyett Peles G. a 76., Balázsi L. helyett Horváth Zs. a 77., Balázs P. helyett Marok Á. a 84., Kövesi K. helyett Paizs J. a 84., Doktor Zs. helyett Bökönyi M. a 85. percben. 
Sárga lap: Sebestyén Á. a 12., Vincze D. a 23., G. Schneider az 57., Kovács M. a 74., Sipos Zs. a 85. percben. 

Kerekes Zsombor: – Ezen a mérkőzésen lefociztuk az ellenfelet, de sajnos ez nem párosult győzelemmel. Rengeteg párharcot megnyerve, és labdaszerzések után gyors támadásokat vezetve fociztunk. Sajnos a kapu előtti szituációkban rossz döntéseket hoztunk, vagy nem volt szerencsénk (3 kapufa) és ráadásul még egy szabályos gólt is elvettek tőlünk. Ezek után bánatos vagyok, hogy nem nyertünk, de azt mondhatom, hogy jó úton járunk!

Zsivoczky Gyula: - Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Debrecennek. A védekezésünk szervezetten működött, de a labdaszerzések utáni átmeneteket nem tuduk megfelelően kihasználni. Sokat kapkodtunk, amikor nem kellett volna, akkor is indokolatlanul gyorsítottuk a játékot. A játékrész hajrájában volt egy nagy ziccerünk, amit sajnos nem használtunk ki. A fordulás után el kell ismerni, hogy a DVSC akarata érvényesült. Ők birtokolták többet a labdát, az előrejáték során is erőteljesebbek voltak. Nekünk maradt a szervezett, helyenként önfeláldozó védekezés, amit megfelelően hajtottunk végre. Nagy elánnal és akarattal futballoztunk, de látjuk azokat a hibákat is, amelyeket ki kell javítani. Úgy tartják, hogy idegenben jó a döntetlen, de a következő fordulóban a Pécs ellen szeretnénk megszerezni az első győzelmünket. 

Fotó: Debreceni VSC-DLA