Összefoglaló 2022. október 3., hétfő

U19: DVTK - PAFC 2-5 (1-1)

Remek első félidőt produkált a Puskás Akadémia ellen a Diósgyőri VTK U19-es korosztálya. A fordulás után azonban a vendégek akarata érvényesült, akik végül megnyerték a találkozót.

U19: DVTK - PAFC 2-5 (1-1)


Országos U19-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 4. forduló

Diósgyőri VTK U19 - Puskás Akadémia FC U19    2-5 (1-1)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Gecse Zoltán, Tősér Dorián, Homoki Gábor. 
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Bodnár B., Kiss P., Gulyás M., Horváth Zs., Kövesi K., Kollár M., Peisser S., Fülöp L., Paksai R., Ferencsik B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Puskás Akadémia FC U19: I. Pavela - Kun O., Bányai R., Kubicsek L., Markgráf Á., M. Osadchyi, Kapus B., Vékony B., Szabari R., O. Yablonskyi, Korodi K. Vezetőedző: Körtvélyesi István. 
Csere: Korodi K. helyett Koch L. a 24.,  Kapus B. helyett O. Pyshchur a 46., Peisser S. helyett Temesvári M. a 63., Fülöp L. helyett Hetyei Sz. a 63., M. Osadchyi helyett Halász-Harsányi M. a 71., Horváth Zs. helyett Paizs J. a 76., Ferencsik B. helyett Sipos Zs. a 76., Kiss P. helyett Sebestyén Á. 84., Vékony B. helyett Bontas K. a 84., O. Yablonskyi helyett Rettel Sz. a 84.percben. 
Sárga lap: Peisser S. az 55., O. Pyshchur az 57., M. Osadchyi a 65., Horváth Zs. a 67., Szabari R. a 68., Paksai R. a 74. percben.
Gólszerző: Kollár M. (1-0) a 40., Vékony B. (1-1) a 43., O. Pyschchur (1-2) a 70., Koch L. (1-3) a 75., Szabari R. (1-4) a 78., Paizs J. (2-4) a 80., Halászi-Harsányi M. (2-5) a 90. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Hatvan percen keresztül teljes mértékben megvalósítottuk a taktikai elképzeléseket. Magas presszinget és középső zónás védekezést alkalmaztunk és mindezt fegyelmezetten tettük. Nagyszerű területeken szereztünk labdát, és összességében jobban játszottunk, mint a Puskás Akadémia. Az utolsó fél órában viszont az ellenfél könyörtelenül kihasználta az egyénileg elkövetett hibáinkat. Elkerülhető gólokat kaptunk, ettől függetlenül az első félidőre, és a fordulás után negyed órán keresztül nyújtott teljesítményünkre kell építeni. Nyolc meccs van még ősszel, ezeken a lehető legtöbb pontot igyekszünk összegyűjteni. Gratulálok a Puskás csapatának. 

Körtvélyesi István: - Izgalmas, mindamellett taktikailag erős mérkőzést játszottunk a DVTK ellen. Jól működtek a csapatrészek és a helyzet kihasználásban is hatékonyabbak voltunk, mint korábban. Gratulálok a győzelemhez és a mutatott játékhoz.