Összefoglaló 2022. október 15., szombat

U19: DVTK - FTC 2-2 (1-1)

Négy gólt, egy piros lapot és  nem sokkal a lefújás előtt diósgyőri egyenlítést hozott a Ferencváros elleni U19-es bajnoki mérkőzés. A két együttes fordulatos találkozót játszott, és végül mindkét fél egy-egy pontot szerzett.

U19: DVTK - FTC 2-2 (1-1)


Országos U19-es bajnokság, 
Kiemelt csoport, 6. forduló

Diósgyőri VTK U19 - Ferencvárosi TC U19 2-2 (1-1)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Mencsik László, Forgó Zsolt, Pádár Szabolcs. 
Diósgyőri VTK U19: Sándor K. - Bodnár B., Gulyás M., Kollár M., Kövesi K., Fercsák R., Peisser S., Kiss P., Balázs P., Silimon L., Ferencsik B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Ferencvárosi TC U19: Tóth Z. - Kecskeméti T., Horváth B., Takács Á., Almássy L., Kokovai Cs., Gágyor D., Berényi E., Manner B., Molnár M., Tóth A. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás. 
Csere: Fercsák R. helyett Roha R. az 54., Bodnár B. helyett Sebestyén Á. a 72., Kiss P. helyett Horváth Zs. a 72., Gágyor D. helyett Nemes M. a 81., Peisser S. helyett Sipos Zs. a 87., Berényi E. helyett Dalnoki Á. a 89., Manner B. helyett Szűcs J. a 90+3., Molnár M. helyett Farkas Á. a 90+3. percben. 
Sárga lap: Kokovai Cs. a 22., Peisser S. a 65., Ferencsik B. a 76.,  Horváth Zs. a 90+2., Kollár M. a 90+3. percben.
Piros lap: Almássy L. az 56. percben. 
Gólszerző: Fercsák R. (1-0) a 38., Berényi E. (1-1, 11-esből) a 41., Berényi E. (1-2, 11-esből) a 85., Gulyás M. (2-2) a 89. percben. 

Zsivoczky Gyula: - Úgy érzem, hogy ezúttal félig üres a pohár. Ezúttal is jól játszottunk. Hoztuk azt a formát, amivel az első félidőben a Puskás ellen is eredményesek voltunk. Védekezésben határozottak, aggresszívek, kompaktak voltunk, a labdaszerzések pedig jó helyeken történtek. Külön készütünk arra, hogy mélységi átadásokkal sokszor is az FTC védelme mögé tudtunk kerülni. Ezekből több lehetőségünk volt, amelyekből egyet kihasználtunk, az első félidőben ezeket a törekvéseinket a szél is segítette. Utána viszont elkezdtünk kapkodni, belementünk egy rohanós játékba. Ennek az lett az eredménye, hogy kaptunk egy elkerülhető tizenegyest, amiből egyenlített a Ferencváros. A kiállítás után teljesen átvettük a játék irányítását, de egy ellentámadásból egy újabb buta tizenegyest szedtünk össze. A csapat erejét mutatja, hogy nem adtuk fel, a nyomásunk eredménnyel járt, és sikerült egy pontot szerezni. Nekünk ez a minimális cél volt, mert nagyon szerettük volna megnyerni ezt a találkozót. Nem lehet keseregni, mert négy nap múlva újabb fontos mérkőzés vár ránk, ott viszont meg kell szereznük a három pontot, ha szeretnénk ebben a csoportban jó eredményt elérni. 

Lucsánszky Tamás: - Sajnos az első félidőben nagyon rossz felfogásban játszottunk. Tudtuk, hogy sok hosszú labdával fog építkezni a DVTK, abból is kaptuk az első gólt. Hátrányba kerültünk, az viszont dicséretes, hogy emberhátrányban is meg tudtuk fordítani az állást. A hajrában viszont koncentrálnunk kellett volna egy pontrúgásnál, de ezt  nem tettük meg. A játék képe alapján igazságos döntetlen született.