Összefoglaló 2022. december 5., hétfő

U19: Szeged - DVTK 1-3 (1-2)

Győzelemmel fejezte be az őszi idényt a Diósgyőri VTK U19-es csapata. Zsivoczky Gyula együttese a szezon utolsó találkozóján Szegedről hozta el a három bajnoki pontot.

U19: Szeged - DVTK 1-3 (1-2)


Országos U19-es Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 11. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19 - Diósgyőri VTK U19 1-3 (1-2)

Algyő, 50 néző. Játékvezető: Kató Benedek (Kató Bence, Kovács Antal).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia U19: Wolland G. - Burai A., Buzai B., Berta M., Bakó L., Orcsik G., Szabad V., Dudás B., Czékus Á., Dancsok D., Kordács B. Vezetőedző. Podonyi Norbert. 
Diósgyőri VTK U19: R. Sherekhora - Bodnár B., Ferencsik S., Horváth Zs., Kövesi K., Paksai R., Temesvári M., Hetyei Sz., Sipos Zs., Balázsi L., Vincze D. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula. 
Csere:  Orcsik G. helyett Szekeres Á. az 58., Szabad V. helyett Ilyés Á. az 58., Czékus Á. helyett Léwang H. az 58., Hetyei Sz. helyett Kollár M. a 62., Dudás B. helyett Bencze B. a 66., Krodás B. helyett Berger M. a 77., Ferencsik S. helyett Marok Á. a 85., Balázsi L. helyett Pikó M. a 85., Vincze D. helyett Boros B. a 85., Kövesi K. helyett Ördög Sz. a 90. percben. 
Sárga lap: Burai A. a 43., Hetyei Sz. az 57., Bodnár B. a 65., Ferencsik S. a 68., Dancsok D. a 83., Bakó L. a 89., Wolland G. a 90+3. percben. 
Gólszerző: Kordás B. (1-0) a 8., Balázsi L. (1-1) a 32., Balázsi L. (1-2) a 39., Horváth Zs. (1-3) a 82. percben. 

Podonyi Norbert: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést korán meg is szereztük a vezetést, koncentráltak voltunk és domináltunk! Sajnos az ellenfél szép lassan kezdte átvenni a mérkőzés irányítását és megfordította a meccset! Nem tudtunk már visszajönni a találkozóba és a sok energia befektetés miatt a végén az ellenfelünk eldöntötte a három pont sorsát! Nehéz és fárasztó fél év van mögöttünk! Újult erővel térünk vissza tavasszal! Mindenkinek jó pihenést kívánok és feltöltődést a szünetben!

Zsivoczky Gyula: - Örülök, hogy az év utolsó mérkőzésen mentálisan és fizikálisan is rendben voltunk, és győzni tudtunk. A lelkünknek jót tett ez a siker, mert összességében jó pár pontot benne hagytunk ebben a fél évben. Ezen persze utólag nem érdemes keseregni, most már előre kell tekinteni. A szegedi találkozó elején az ellenfél egy szabadrúgásból kipattanó labdát bekotort, ezután viszont egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. A videóelemzőnk nagyszerűen feltérképezte az ellenfelet, ennek is köszönhetően jók voltak a labdaszerzéseink, amelyekből sok helyzetet kialakítottunk. Sajnos ezek közül többet elhibáztunk, amit mindenképpen javítanunk kell tavasszal. Hármat azonban értékesíteni tudtunk, így magabiztosan nyertük meg a találkozót. Ezúttal is több, 2006-os születésű játékost küldtünk pályára, ez a jövő, jó az irány. Tavasszal biztos, hogy nagyszerű meccseket fogunk játszani, mert velünk egyetemben több kiemelt akadémia is az alap csoportban fog szerepelni. Nyilván akik érettek rá, azokat az NB III.-as csapatunkban kell versenyeztetni, de a többieknek is lesz lehetőségük a fejlődésre ebben a korosztályban.