Összefoglaló 2022. szeptember 3., szombat

U17: DVTK - Szeged 2-0 (1-0)

Magabiztos győzelemmel kezdte a korosztályos bajnokságot a Diósgyőri VTK U17-es csapata. A piros-fehérek hazai körülmények között a Szegedet múlták felül Sáreczki Szabolcs és Tóth Zsombor góljainak köszönhetően.

U17: DVTK - Szeged 2-0 (1-0)


Országos U17-es Bajnokság, 
Alap csoport, 1. forduló

Diósgyőri VTK U17 - Szeged-Csanád Grosics Akadémia U17 2-0 (1-0)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Luzsinszki Levente, Szilágyi Csaba, Molnár János. 
Diósgyőri VTK U17: Németh B. - Bodnár B., Kiss M., Vass L., Bathó T., Sáreczki Sz., Lichy K., Ádám N., B. Furdetskyi, Tóth Zs., Bacsa B. Vezetőedző: Miskei Attila. 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia U17: Kenyeres Zs. - M. Botic, Sándor M., Kovács Á., Boda L., N. Milencovici, Gera B., Simon M., Bozsik Á., Budai B., Mikó V. Vezetőedző: Bilic Igor. 
Csere: Kovács Á. helyett Botta-Dukát B. a 46., Vass L. helyett Deményi Z. a 46., Bathó T. helyett Bánk A. a 62., B. Furdetskyi helyett Homenszki R. a 62., Bozsik Á. helyett Dianovszky Z. a 64., Ádám N. helyett Macsó M. a 70., Kiss M. helyett Szijártó B. a 75., Simon M. helyett Pintér B. a 84. percben. 
Sárga lap: Bacsa B. a 66., Tóth Zs. a 70. percben.
Piros lap: Bodnár B. a 75. percben. 
Gólszerző: Sáreczki Sz. (1-0) a 45., Tóth Zs. (2-0) a 63. percben. 

Miskei Attila: - Az első mérkőzést mindig kiemelt várakozás előzi meg. A találkozót szerencsére végig irányítás alatt tartottuk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Labdabirtoklásban, játéképítésben, labdavesztés és labdaszerzés utáni feladatokban ugyan nem volt hibamentes a teljesítményünk, de a játékosok igyekeztek mindent megvalósítani, amit kértünk tőlük. Összességében a kiállítás után is összeszedetten, a stratégiánknak megfelelően, jól együttműködve, igazi csapatként dolgoztunk együtt. A befekezéseknél és a kapu előtti döntések terén azonban a jövőben fejlődnünk kell. 

Bilic Igor: - Jó meccset játszottunk, de az ellenfél több helyzetet alakított ki. Két-három ígéretes lehetőségünk adódott, de ezekből nem tudunk a hálóba találni. Hiányzott a kapu előtti koncentráció, a szélekről érkező beadások és az érkezésekkel is adósak maradtunk. Gratulálok a DVTK-nak.