Összefoglaló 2022. szeptember 24., szombat

U17: Nyíregyháza - DVTK 1-2 (0-1)

Újabb győzelmet aratott az Alap csoportban a Diósgyőri VTK U17-es korosztálya. Miskei Attila együttese Tóth Zsombor góljával szerzett vezetést Nyíregyházán, majd a hajrához közeledve Homenszki Ronaldó is betalált. A hazaiak ugyan szépíteni tudtak, de a DVTK így is győztesen zárta a szabolcsi összecsapást.

U17: Nyíregyháza - DVTK 1-2 (0-1)


Országos U17-es bajnokság, 
Alap csoport, 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC U17 - Diósgyőri VTK U17 1-2 (0-1)

Nyíregyháza, Örökösföld Sporttelep, 50 néző. Játékvezető: Telek András, Szarvas Károly, Takács Ákos. 
Nyíregyháza Spartacus FC U17: Harman L. - Kárpátfalvi D., Takács O., Lakóczi R., Kozák R., Márton L., Pók B., Bodnár V., Ur D., Bertók M., Kovalecz S. Vezetőedző: Gyurovics Zsolt. 
Diósgyőri VTK U17: Dojcsák B. - Major M., Homenszki R., Vass L., Tóth Zs., Paksai R., Lichy K., Ádám N., B. Furdetskyi, Molnár Á., Bacsa B. Vezetőedző: Miskei Attila. 
Csere: Bodnár V. helyett Tóth N. az 55., Pók B. helyett Turóczi Á. az 55., Lakóczi R. helyett Veszeli O. a 73., Márton L. helyett Czimer L. a 73., Ur D. helyett Hári B. a 77. percben. 
Sárga lap: Bertók M. a 38., Dojcsák B. a 81., Lichy K. a 87. percben. 
Gólszerző: Tóth Zs. (0-1) a 32., Homenszki R. (0-2) a 78., Kozák R. (1-2) a 82. percben. 

Gyurovics Zsolt: - Ezúttal nem voltunk annyira dominánsak, mint az előző két meccsen. Labdaszerzéseink után az előrejátékban többször pontatlanok voltunk. Helyezkedési hibák és a kommunikáció hiánya miatt a vendégek egy szöglet után vezetést szereztek, amelyre egy Kozák-kapufával válaszoltunk. A második félidőben taktikát váltottunk, nagyobb nyomás alá helyeztük a Diósgyőrt. Magasabban védekeztünk, és a játékunk is feljavult. Egy eladott labdából azonban tovább növelte előnyét a vendégcsapat. Cserékkel próbáltuk frissíteni a csapatjátékot. A vendégek védővonala mögé többször sikerült bekerülni, de az utolsó átadásokba hiba csúszott. A játékosok mindent elkövettek a gólszerzésért, és a hajrában sikerült is szépíteni. A mérkőzés utolsó szakaszában mindent egy lapra téve támadtunk, mentünk az egyenlítésért. Védekezésünk nyíltabbá vált, így a vendégek előtt is adódtak lehetőségek. Kozák egy egyéni akcióból betört a tizenhatoson belülre, de csak szabadrúgást kaptunk érte, véleményes szituációban elmaradt az újabb büntető. Értékmérő mérkőzést játszottunk a labdát többet birtokló Diósgyőr ellen, kis szerencsével pontot szerezhettünk volna.

Miskei Attila: - Tanulságos mérkőzésen vagyunk túl, értékes tapasztalatokat szereztünk. A kezdésünk kapcsán még mindig van mit javulnunk, de később átvettük az irányítást és szép gólt lőttünk. A fordulás után is domináltunk a találkozón. A labdakihozatalok utáni variációk jól működtek, viszont a passzjáték minőségét fejlesztenünk kell. A labdaszerzések utáni gyors átmenet továbbra is erőssége a társaságnak. Szervezetten játszottunk, ami magával hozta a sikert. A kapu előtti döntéseknél, és befejezéseknél még határozottabbnak kell lennünnk. 

Fotó: Dankó László/Nyíregyháza Spartacus