Összefoglaló 2022. augusztus 13., szombat

II. DVTK Rakaczki Kupa: DVTK - PAFC 2-2 (0-1)

Kétszer is hátrányba került, de mindkétszer egyenlíteni tudott a Diósgyőri VTK U16-os csapata a hazai rendezésű torna helyosztó találkozóján. A Puskás Akadémia elleni összecsapás végül büntetőkkel dőlt el, amit Icsó Zsolt játékosai lőttek jobban, így a Diósgyőr az ötödik helyen zárta a II. DVTK Rakaczki Kupát.

II. DVTK Rakaczki Kupa: DVTK - PAFC 2-2 (0-1)


II. DVTK Rakaczki Kupa
Helyosztó, az 5-6. helyért

Diósgyőri VTK U16 - Puskás Akadémia FC U16 2-2 (0-1), büntetőkkel 5-4

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Porcs Tamás, Bunóczki Bence, Skarupa Tamás
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Zanócz Á., Rem D., Bedő M., Győrfi D., Tucsa D., Miskolczi D., Szakos B., Kovács D., Jecs M. Csere: Balázs Á., Nagy B., Holló M., Derzsényi Á., Kapitány G., Jászberényi P., Béres D., Orosz D. Vezetőedző: Icsó Zsolt.
Puskás Akadémia FC U16: Orosz J. - Kenéz K., Pál B., Mészáros B., Vitályos  V., Somogyi Á., Varga Zs., Lukács V., Tóth O., Gamauf Zs., Zahorán D. Csere: Bozó M., Hegyi A., Cserkúti Zs., Nagy G., C. Novak, A. Snaider, Balázs B., D. Kuznyecov. Vezetőedző: Kiss György Márton. 
Sárga lap: Lukács V. a 27., A. Snaider az 55. percben. 
Gólszerző: Lukács V. (0-1) a 7., MIskolczi D. (1-1) a 32., Zahorán D. (1-2) a 44., Kapitány G. (2-2) az 59. percben. 

Icsó Zsolt: - Szerettük volna egy jó mérkőzéssel, szépen zárni a tornát. Örülök, hogy mind a két célunkat sikerült elérni. Élvezetes, sok helyzetet hozó találkozó volt a mostani, amit a rendes játékidőben nem, de a büntető párbajban sikerült megnyerni. Jót tett a lelkünknek ez a forgatókönyv, mert az elmúlt napokban a kiélezett helyzetekből rosszul jöttünk ki. Gratulálok minden játékosomnak a tornán mutatott teljesítményéhez. Megmutattuk, hogy nemzetközi szinten is vannak értékeink.  Köszönjük minden dolgozónak az áldozatos munkáját, hogy egy ilyen profi tornát hoztak össze és örök élményt szereztek a gyerekeknek!

Kiss György Márton: - Rendkívül hasznos volt számunkra ez a torna, három külföldi csapattal játszhattunk, s különösen a Slavia és a Legia elleni párharc hozott rengeteg tanulságot. A végére az első mérkőzéshez képest nagyokat léptünk előre, mérkőzésről mérkőzésre fejlődtünk, s az, hogy győzelem vagy vereség lesz-e az adott meccs vége, sokszor minimális dolgokon, egy-egy apró technikai hibán múlt. Olyan tempót diktáltak a csapatok, ami sokat kivett belőlünk, ugyanakkor hasznos tapasztalatokat szereztünk, hiszen olyan ellenfelekkel találkoztunk, amelyekkel nem mindennap játszhat az ember. Haladunk tovább, s hiszem, hogy ha így dolgozunk, akkor a munka a bajnoki idényben eredményeket is hoz majd. Örülök annak is, hogy minden játékosunk pályára léphetett a mostani tornán, így láthattuk őket élesben is.