Összefoglaló 2022. október 3., hétfő

LU19: DVTK - MTK 1-0 (0-0)

Bravúros győzelmet aratott az Országos LU19-es Bajnokságban a Diósgyőri VTK együttese. A sorozat hetedik fordulójában a piros-fehérek hazai körülmények között az MTK Budapest csapatát győzték le Katona Flóra góljával.

LU19: DVTK - MTK 1-0 (0-0)


Országos Leány U19-es bajnokság, 7. forduló

Diósgyőri VTK LU19 - MTK Budapest LU19     1-0 (0-0)

Diósgyőri VTK LU19: Varga E. - Kemenyiczki L., Horváth L., Komlós L., Papp S., Zahár F., Kiss D., Oláh Cs., Somogyi D., Veres V., Havasi B. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán. 
MTK Budapest LU19: Schvirján D. - Herczik D., Almási V., Gávris G., Bánfi  G., Csuhai V., Mislai F., Kövy E., Diramerján Zs., Bor Cs., Galambos V. Vezetőedző: Könczey Zsolt. 
Csere: Kiss D. helyett Dudás E. a 46., Galambos V. helyett Végh A. a 46., Mislai F. helyett Bezzeg Zs. a 63., Diramerján Zs. helyett Vajda L. a 63., Kemenyiczki L. helyett Katona F. a 63., Varga E. helyett Bényei B. a 77., Gávris G. helyett Siposs J. a 77., Herczik D. helyett Petőfi B. a 82., Bánfi G. helyett Farkas L. a 82., Horváth L. helyett Balla D. a 85. percben. 
Sárga lap: Kiss D. a 25.percben.
Gólszerző: Katona F. (1-0) a 64. percben. 

Bánföldi Zoltán: - A mérkőzés első félidejében kiegyenlített volt a játék, talán ellenfelünknek több lehetősége volt, de kapusunk jól állta a sarat. A labdakihozatalaink nem mindig működtek, ezért változtattam a posztokon. Ezután stabilabb lett a védekezésünk, és jobb lett a labdakihozatalunk. A második félidőben a változtatásokkal mozgékonnyá vált középpályás és a támadósorunk, ami meg is hozta az eredményt. Szerencsére ezt tudtuk tartani a mérkőzés végéig.

Könczey Zsolt: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, és szerettük volna gólokban megmutatni a tudásunkat. Szép támadásokat vezettünk, jól játszottunk, főleg az első félidőben, de egyszerűen lesgólnál többre nem futotta. Ha nem rúgsz gólt, nehéz győzni. Fejlődünk szépen, mert az első meccseken még a tudatos játékunk és a támadásaink is hiányoztak, mostanra már tényleg csak a gólok kellenének.