Összefoglaló 2022. december 6., kedd

LU19: MTK - DVTK 1-0 (1-0)

Az első félidő hajrájában szerzett vezetést az MTK Budapest a DVTK LU19-es leány csapata ellen. Később kiderült, hogy ez egyszersmind a győzelmet is jelentette a kék-fehérek számára az egyébként kiegyenlített találkozón.

LU19: MTK - DVTK 1-0 (1-0)


Országos Leány U19-es Bajnokság, 14. forduló

MTK Budapest LU19 - Diósgyőri VTK LU19 1-0 (1-0)

Budapest, Tichy Lajos Sportcentrum, 40 néző. Játékvezető: Alafi Beatrix (Oswald Dániel, Kőnig Adrián Attila). 
MTK Budapest LU19: Fehér L. - Herczik D., Almási V., Erdei R., Végh A., Csuhai V., Mislai F., Kövy E., Diramerján Zs., Pára H., Vas H. Vezetőedző: Könczey Zsolt. 
Diósgyőri VTK LU19: Bényei B. - Somogyi D., Zahár F., Horváth L., Havasi B., Kiss D., Majnár A., Magyar  H., Veres V., Komlós L., Szolomájer L. Vezetőedző: Bánföldi Zoltán. 
Csere: Fehér L. helyett Schvirján D. a 46., Erdei R. helyett Gávris G. a 46., Herczik D. helyett Petőfi B. a 63., Végh A. helyett Molnár E. a 63., Deramerján Zs. helyett Vajda L. a 63., Majnár A. helyett Dervalics D. a 80., Veres V. helyett Vadász V. a 80., Molnár E. helyett Végh A. a 83., Molnár E. helyett Sipos J. a 83. percben. 
Sárga lap: MIslai F. a 83., Szolomájer L. a 90+2. percben. 
Piros lap: Almási V. a 90+2. percben. 
Gólszerző: Végh A. (1-0) a 43. percben.

Könczey Zsolt: - Vártuk a mérkőzést. A szezon utolsó meccse, ráadásul debütált az új mez, melyre nagyon vártak a lányok. Az első félidőben parádésan játszottunk, élmény volt nézni. Gyorsan, pontosan fociztunk, de a befejezések nem voltak pontosak, egyéni villanás kellett a gólhoz, de örülök, hogy eljutottunk már odáig, hogy képesek vagyunk egyéni villanásra is. A második félidőben inkább harcoltunk azért, hogy megmaradjon az eredmény, igazából egyik kapu sem forgott veszélyben. Nagyon büszke vagyok a lányokra a második kör miatt, játékban, csapatban, közösségben is sokat léptünk előre és már az eredményességben is meglátszik ez.

Bánföldi Zoltán: - A mérkőzés nagy részében kiegyenlített játék volt, helyzetek itt is ott is. Sajnos ezekből az ellenfelünk tudott egyet értékesíteni, ezzel meg is nyerte a mérkőzést.