Összefoglaló 2022. augusztus 22., hétfő

LU15: DVTK - PAFC 0-3 (0-3)

Hazai pályán kezdte el a korosztályos bajnokságot a Diósgyőri VTK U15-ös csapata. György Gábor együttese az edzőközpontban a Puskás Akadémiát látta vendégül.

LU15: DVTK - PAFC 0-3 (0-3)


Országos Leány U15-ös bajnokság, 1. forduló

Diósgyőri VTK LU17 - Puskás Akadémia FC LU15 0-3 (0-3)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Babos Béla, Oláh Dávid, Hullár Gergely
Diósgyőri VTK LU15: Galambvári O. - Horváth K., Plopp G., Farkas N., Berki M., Fekete É., Nagy E., Balogh V., Magyar A., Mezőssy M., Képes K. Vezetőedző: György Gábor.
Puskás Akadémia FC LU15: Orosz G. - Cserkuti A., László N., Kézdy Bianka., Vadász L., Kuprák V., Kézdy Blanka, Simon L., Nagy B., Hamvas D., Bereczki R. Vezetőedző: Szalkai Kitti.
Csere: Mezőssy M. helyett Váradi T. a 39., László N. helyett Paluska E. a 41., Fekete É. helyett Halász V. az 56., Vadász L. helyett Szabó P. az 58., Hamvas D. helyett Halászi-Harsányi M. az 58., Horváth K. helyett Vígh K. a 65., Plopp G. helyett Csikós E. a 65. percben. 
Sárga lap: Nagy E. az 52., László N. az 52., Bereczki R. az 54., Hamvas D. a 80. percben. 
Gólszerző: Simon L. (0-1) az 1., Bereczki R. (0-2) a 17., László N. (0-3) a 21. percben. 

György Gábor: - Egy rendkívül erős ellenféllel találkoztunk a bajnokság első fordulójában. A mérkőzés elején "jó" szokásunkhoz hűen elaludtunk. A kommunikáció hiánya miatt helyezkedési hibákat követtünk el. A Puskás így húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzést. A második félidei teljesítményünkre viszont egy kicsit büszkék lehetünk. Azt láttam, hogy nálunk volt két-három extra teljesítmény, az ellenfelünknél viszont  négy-öt full extra. Gratulálok a Puskás Akadémia csapatának!

Szalkai Kitti: - Egy nagyon kemény ellenféllel találkoztunk, akik fizikális fölényükkel igyekeztek megnehezíteni a dolgunkat. Ennek ellenére tudtuk többet birtokolni a labdát, sok helyzetet alakítottunk ki, de a végjáték ma kicsit pontatlan volt. Illetve kiemelném az ellenfél kapusát, nagyon jól védte a hazai kaput. Gratulálok a lányoknak, megérdemelt győzelmet arattunk!