Összefoglaló 2022. szeptember 14., szerda

U16: DVTK - Bp. Honvéd 0-0

Hazai körülmények között is megkezdte a Kiemelt Bajnokság küzdelmeit a Diósgyőri VTK U16-os csapata. A piros-fehérek az edzőközpontban a jó erőkből álló Bp. Honvéd ellen játszottak gólnélküli döntetlent.

U16: DVTK - Bp. Honvéd 0-0


Országos U16-os bajnokság, 
Kiemelt csoport, 2. forduló - pótolt mérkőzés

Diósgyőri VTK U16 - Budapest Honvéd-MFA U16 0-0

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Kiss Attila, Sovány Liza, Béres Károly András. 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Szakos B., Kiss L., Kovács D., Gyenes R., Jászberényi P., Győrfi D., Kiss B., Nagy B., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
Budapest Honvéd-MFA U16: Tompa Á. - Csóri B., Szabó Á., Szlovák Á., Szénási S., Farkas D., Molnár-Czetényi M., Oros-Kovács B., Botos Gy., Nagy M., Szelényi M. Vezetőedző: Faltusz Zoltán. 
Csere: Csóri B. helyett Bencsetler M. a 46., Kiss B. helyett MIskolczi D. a 46., Szénási S. helyett Acsai D. a 46., Szelényi M. helyett Bernáth B. a 46., Szakos B. helyett Béres D. a 72., Kovács D. helyett Jecs M. a 72., Oros-Kovács B. helyett Seres O. a 73., Gyenes R. helyett Tucsa Sz. a 87. percben. 
Sárga lap: Kiss B. a 37., Nagy B. a 62., Oros-Kovács B. a 73., Seres O. a 73., Jecs M. a 88., Szabó Á. a 89., Botos Gy. a 90. percben. 

Icsó Zsolt: - Az első félidőben közel álltunk a vezetéshez, és végig a mi akartunk érvényesült.  A második negyvenöt percben már kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani, mert az ellenfelünk a saját és középső zónában nagyon zártan, jól védekezett. A labdavesztés utáni visszatámadásra és a területszűkítésre nagy figyelmet fordítottunk, de a találkozó végén a Honvéd így is egy-két helyzetet ki tudott alakítani. Összességében igazságos döntetlen született! Sokat kaptunk a játékosoktól a 90 perc alatt, erre a teljesítményre lehet építeni.

Faltusz Zoltán: - Igazságosnak mondható döntetlen született. Az első félidőben kerestük önmagunkat, igyekeztünk alkalmazkodni a pályához, a körülményekhez. A játékunk közel sem úgy működött, ahogyan elterveztük. Kapkodtunk, sok technikai hibát követtünk el, és keveset kommunikáltunk a pályán. Szerencsére a félidőben ezt tudtuk rendezni, így a fordulás után már jóval több lehetőségünk volt a győzelem megszerzésére. Elől azonban pontosabb befejezésekre van szükség, jobban kell hinni abban az egy gólban, ami az ilyen mérkőzéseket eldöntheti. Nem így történt. Nem vagyunk elégedetlenek, mert a második találkozón nem kaptunk gólt, de az előrejáték terén javulnunk kell.