Összefoglaló 2022. december 6., kedd

U16: PAFC - DVTK 4-2 (2-1)

A Kiemelt csoportban a harmadik helyen zárta az őszi szezont a Diósgyőri VTK U16-os korosztálya. A piros-fehérek az utolsó idei találkozón Felcsúton, a Puskás Akadémia vendégei voltak.

U16: PAFC - DVTK 4-2 (2-1)


Országos U16-os Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 10. forduló

Puskás Akadémia FC U16 - Diósgyőri VTK U16 4-2 (2-1)

Felcsút, 50 néző. Játékvezető: Krasznai Roland (Turi Miklós, Jakus Márk).
Puskás Akadémia FC U16: Bozó M.- Szűcs Sz., Pál B., Kenéz K., Somogyi Á. ,Lukács V., Tóth O., Varga Zs., Shnaider A., Vitályos V., Rabi M. Vezetőedző: Kiss Márton. 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Vass L., Kiss L., Kuznyecov D., Jászberényi P., Nagy B., Győrfi D., Derzsényi Á., Rem D., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
Csere: Kuznyecov D. helyett Orosz D. az 55., Nagy B. helyett B. Kovalov az 55., Derzsényi Á. helyett Gyenes R. az 55., Shnaider A. helyett Gamauf Zs. a 62., Zanócz Á. helyett Tucsa Sz. a 62., Lukács V. helyett Lovász P. a 79., Varga Zs. helyett Hegyi A. a 81., V. Khomenko helyett Holló M. a 84. percben. 
Gólszerző: Shnaider A. (1-0) az 5., Jászberényi P. (1-1) a 22., Tóth O. (2-1) a 32., Soós B. (öngól, 3-1) a 82., Szűcs Sz. (4-1) a 86., Győrfi D. (4-2) a 90+2. percben. 

Kiss Márton: - A korábbiakhoz hasonlóan nagy fölényben futballoztunk, uraltuk a meccset. A helyzetkihasználás még mindig nem az igazi, de azért léptünk előre. Gratulálok a fiúknak az őszi teljesítményhez, és köszönöm a stábnak a munkát, mert sikerült elérni, hogy folyamatosan fejlődjenek a játékosok.

Icsó Zsolt: - Aki kint volt ezen a mérkőzésen, biztos, hogy nagyon élvezte. Mind a két csapat focizni akart, sok helyzet volt a kapuk előtt és hat gól született.  Mezőnyben teljesen egyenrangú partnerei voltunk a Puskás Akadémiának. Ami ebben a fél szezonban nem volt ránk jellemző, most hàrom gólt ajándékoztunk az ellenfelünknek, ki nem kényszerített hibákból.  Szomorkodni viszont nincs okunk. Megmutattuk a Kiemelt csoportban, hogy a Diósgyőr nem csak résztvevő, hanem tényező is a legjobbak között. Gratulálok a csapatnak, mert sokat fejlődtek egyénileg és csapatszinten is egyaránt az elmúlt hónapokban! Jó pihenést és békés, boldog ünnepeket kívánok mindenkinek!