Összefoglaló 2022. november 28., hétfő

U16: DVTK - FTC 2-1 (1-1)

Rangadót nyert az U16-os Kiemelt Bajnokságban a Diósgyőri VTK együttese. A piros-fehérek ugyan hamar hátrányba kerültek a Ferencváros ellen, ezután viszont Kuznyecov Dániel és Jászberényi Péter góljaival sikerült megfordítani az utolsó őszi hazai találkozót.

U16: DVTK - FTC 2-1 (1-1)


Országos U16-os Bajnokság, 
Kiemelt csoport, 11. forduló

Diósgyőri VTK U16 - Ferencvárosi TC U16 2-1 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető. Darányi Antal, Kozma Márió, Béres Károly András. 
Diósgyőri VTK U16: Soós B. - V. Khomenko, Kiss L., Kuznyeczov D., Vass L., Jászberényi P., Nagy B., Győrfi D., Derzsényi Á., Rem D., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
Ferencvárosi TC U16: Kátai-Urbán M. - Tóth M., Sukaj D., Madarász Á., Szokoli Sz., Kern Á., Mudra M., Kovács M., Ledniczky Z., Bolgár B., Hajdu  B. Vezetőedző: Máté Roland. 
Csere: Mudra M. helyett Kostevic K. a 46., Derzsényi Á. helyett Tucsa Sz. az 56., Kuznyecov D. helyett Orosz D. a 61., Kovács M. helyett Sulyok G. a 66., Ledniczky Z. helyett Knáb Zs. a 66., V. Khomenko helyett Holló M. a 78., Győrfi D. helyett B. Kovalov a 78., Kern Á. helyett Losó B. a 87. percben. 
Sárga lap: Rem D. a 35., Nagy B. a 48., Kostevic K. a 81. percben. 
Gólszerző: Hajdu B. (0-1, 11-esből) a 3., Kuznyeczov D. (1-1) a 36., Jászberényi P. (2-1) a 82. percben. 

Icsó Zsolt: - Számunkra rosszul kezdődött a mérkőzés, mert az ellenfelünk egy véleményes tizenegyessel már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Ezután megmutattuk a mentális erőnket. Gyorsan túltettük magunkat a negatív eseményeken, és átvettük a mérkőzés irányítását. Ennek köszönhetően már az első félidőben sikerült kiegyenlíteni. A második félidő első fele teljesen kiegyenlített volt, viszont az utolsó 20-25 percben labdabirtoklási fölénybe került az ellenfelünk. Ebben a periódusban szenvedéllyel és taktikai fegyelemmel megőriztük a kapunkat a góltól. A mérkőzés végén pedig egy nagyszerű kontrát végig vittünk, amivel megnyertük a rangadót. A Ferencváros ennek a korosztálynak az egyik legjobb csapata, nagy öröm, hogy minden téren felvettük velük a versenyt.  Gratulálok a csapatomnak és a stábnak ehhez a szép félévhez! Ha már megteremtettük magunknak az esélyt, akkor jövő héten Felcsúton szeretnék a lehető legszebben befejezni a Kiemelt csoportot.

Máté Roland: - Ez a mérkőzés is egy folyamat része. Sokat kell még fejlődnünk abban, hogy a futballt nem csupán labdabirtoklási fölényre, hanem rúgott gólokra játsszák. A kapu előtt nem voltunk elég hatékonyak. A DVTK a kevés lehetőségét kihasználta, ebben jobbak voltak, mint mi.