Összefoglaló 2022. november 28., hétfő

U12: Eger - DVTK 1-2 (0-0, 0-0, 0-0, 1-2)

A mérkőzés utolsó szakaszában estek a gólok Egerben, ahol a Diósgyőri VTK U12-es korosztálya szerepelt. A piros-fehérek részéről Farkas András duplázott, ami elég volt a győzelem megszerzéséhez.

U12: Eger - DVTK 1-2 (0-0, 0-0, 0-0, 1-2)


Országos U12-es Bajnokság, 
Északkeleti csoport, 12. forduló

Eger SE U12 - Diósgyőri VTK U12 1-2 (0-0, 0-0, 0-0, 1-2)

Eger, Felsővárosi Sporttelep, 50 néző. Játékvezető: Kocsis József. 
Eger SE U12: Móré K. - Szitás A., Varga R., Magyar M., Kovács Zs., Popov M., Schmitt B., Gál  K., Várnai K. Csere: Kása-Polonkai M., Sós B., Juhász S., Rüll Cs., Erős G. Vezetőedző: Káplár Tamás.
Diósgyőri VTK U12: Tamás B. - Orbán M., Német Z., Tóth M., Bárány K., Bárány N., Pelyhe Á., Farkas A., Gyüge M. Csere: Teleki Z., Kapitány D., Váradi S., Vigh V., J. Menougong, Varga R., Sőregi N., Tasnádi Zs. Vezetőedző. Nyeste János. 
Sárga lap: Német Z. a 43., Bárány N. az 58. percben. 
Piros lap: J. Menougong a 83. percben. 
Gólszerző: Juhász S. (1-0) a 66., Farkas A. (1-1) a 69., Farkas A. (1-2) a 78. percben. 

Káplár Tamás: - Az egri gyerekek megmutatták, hogyan tudnak küzdeni egymásért, és saját magukért. Gyorsan reagáltunk az átmenetekre, nem hagytuk focizni az ellenfelet, és emellett támadásokat alakítottunk ki, veszélyesek voltunk a vendégek kapujára. Védekezésben szenzációs dolgokat műveltünk, Móré Kende hatalmas bravúrjai mellett többször is sikerült a már kihagyhatatlannak tűnő helyzetekre odaérni és blokkolni az ellenfél lövését, vagy éppen menteni a gólvonalról. Támadásban bátor játékkal, kispasszokkal törtünk előre, több helyzetet is kialakítva, egy gólig és egy kapufáig jutottunk. Mindenki kimagaslót nyújtott, és szenzációs mérkőzést játszottunk azzal a Diósgyőrrel, akik a bajnokság elején 15 kapott góllal küldtek minket haza minket Miskolcról. Nem a gólok száma az igazi eredmény, hanem az a játék, amit a gyerekek letettek a pályára. 

Nyeste János: - Nehéz értékelni ezt a találkozót. Végig domináltunk, folyamatosan az ellenfél kapuja előtt voltunk, de ezúttal a helyzetkihasználásunk nem volt megfelelő. A külső körülmények nem tették lehetővé a folyamatos játékot, leginkább iszapbirkózást láttunk.